banner564

Sonuçtan emin 

Taçoy, Tatar’ın KKTC’ye sahip çıkan sağ kesimin en önde gelen kişisi ve  Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak adayı olduğunu savundu

Sonuçtan emin 
banner598

 Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Ulusal Birlik Partisinin (UBP) milliyetçi görüşün başını çeken parti olduğunu belirterek, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın görevi dolayısıyla KKTC’ye sahip çıkan sağ kesimin en önde gelen kişisi ve  Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak adayı olduğunu savundu. 

BRT’de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Taçoy, KIB-TEK, Vizyon 2035 konularında da açıklamalarda bulundu. 
Yapılan açıklamaya göre, UBP’nin milliyetçi görüşün başını çeken parti olduğunu vurgulayan Taçoy, “UBP, bu görüşü savunan partinin başındaki adam milliyetçilik akımının başında gelen tek isimdir” dedi.
İkinci bir aday çıkarmanın ikinci bir başı ortaya çıkarmakla eşdeğer olduğunu kaydeden Taçoy, şöyle konuştu:
 “UBP’nin genel başkanı tek namzettir. Ersin Bey kendi kararını verecek. O akımın tek temsilcisidir. Genel Başkan kabul ederse en şanslı adayımızdır, destek vermek boynumuzun borcu”.

“Yeterli kapasitem var”
“KIB-TEK’te bazı kişiler KIB-TEK’i gündeme getirmek için bir galeyan havası içerisinde” diyen Taçoy, talebinin belli olduğunu kaydederek, “Biz 1 Haziranda göreve geldik, öncesinde alınan karar var, bir grup jeneratör alınacak. Bunun markası dahi belli. Biz buna karşı çıktık, sebebini söyledik.” dedi. 
Günlük rakamsal verileri ortaya koyan Taçoy, “Kullandığımız enerji 3 ve 4 Kasım saat 8 ve 8 arası günlük arıza bilgisi yok, 3 Kasım en yüksek pik değeri 17.44’te 187,65 megavat, 3 Kasım en düşük pik değeri sabah 06.05’te ve 108,70. Yani benim tüketimim 187 megavat. Bu değerlere bakınca benim pik saatlerim Ocak ayında beni biraz sıkıştıracak ama  yeterli kapasitem var. Yatırım bu sene içinde olsa da olur olmasa da olur” şeklinde konuştu. 

“Sendika ile kavga niyetim yok”
Gündemlerinde özelleştirme olmadığını vurgulayan Taçoy şöyle dedi:
“Benim için önemli olan kurumun var olan borçlarını düzenleyebilme ve geleceğe yönelik hayatını idame edebilmesi için nelerin yapılabileceğini ortaya koyabilme. Benim için öncelikli olarak, 2023 yılının sonuna kadar emekli olacak 137 personel var. Tazminatları 60 milyonun üzerinde. Bunun bir şekilde bugünkü maaşlarla aritmetiksel olarak bir yerde olması lazım. Kurumun iletim ve dağıtım ağlarının daha da güçlü yere gelmesi lazım. Yatırım lazım. Jeneratörden önce olmalı. Almama gibi, yatırım yapmama gibi bir lüksüm yok. KIB-TEK için en hayırlı olan işler, güneş enerjisine yatırım yapmak, doğal gaz üretimine geçebilmek, baca gazı vermek.. uluslararası alanda ise doğalgazı ülkeye getirmek ve enterkonnekte sistemin kurulması. Fiyatlar aşağı çekilmiş olur. Benim sendika ile kavga niyetim yok. Niyetim kurumun yapısını farklı konuma getirmek”  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474