banner564

42 bin liralık soygun

Garanti Teknolojinin camını sabaha karşı kıran ve en pahalısından 32 adet cep telefonunu çalan Servan Tarı ve suç ortağı İlhami Demirel tutuklandı

42 bin liralık soygun
banner598
Girne’de Garanti Teknoloji isimli iş yerinin camını taş ile kırarak 40 bin TL değerinde cep telefonu ve 2 bin 500 TL nakit parayı çaldığı tespit edilen 18 yaşındaki Servan Tarı ve suç ortağı İlhami Demirel yakalandı. 
Zanlı Servan Tarı’nın, İlhami Demirel’in gözetiminde soygunu gerçekleştirdiği belirtildi. Tarı, telefon dükkânından 40 bin TL değerinde muhtelif markalarda 32 adet cep telefonunu ve kasada bulunan 2 bin 500 TL nakit parayı çalarak Demirel birlikte kayıplara karıştı. 
İş yeri kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, zanlıları aynı gün Lefkoşa’da tespit ederek gözaltına aldı. 
Tarı, yapılan sorgulamada iş yerine girdiğini itiraf etti. Tarı ve Demirel dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede verdiği ifadede zanlılar Servan Tarı ve İlhami Demirel’in “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından tutuklandığını anlattı. 

Sabah 05.30’da iş başı yaptılar
Polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Servan Tarı’nın Girne’de Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Durmuş Poslu’nun yaptığı Garanti Teknoloji isimli iş yeri camlarını kırarak bin 200 TL zarara uğrattığını söyledi. 
Soruşturmayı yürüten polis memuru, Tarı’nın Demirel’in gözetiminde söz konusu iş yerine saat 05.30 sıralarında girdiğini ve 32 adet cep telefonu ile kasada bulunan 2 bin 500 TL nakit parayı çalarak kayıplara karıştıklarını kaydetti. 

Kamera kayıtları ele verdi
İş yeri kamera kayıtları incelemesinde zanlı Servan Tarı’nın tespit edildiğini ve aynı gün Lefkoşa’da suç ortağı ile birlikte yakalandıklarını kaydeden Özmüezzin, çalıntı cep telefonlarını da ele geçirdiklerini söyledi. 
Polis, olayla ilgili soruşturmanın yeni başladığını ve aranan emarelerin olduğunu kaydetti. Özmüezzin, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar hakkındaki soruşturmanın selameti açısından Tarı ve Demirel’in 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474