banner564

Akıncı: Çözümün kırmızı çizgisi

Akıncı, bir anlaşmanın sağlanabilmesi için Rum tarafının Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul etmesi gerektiğini belirtti

Akıncı: Çözümün kırmızı çizgisi
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın sağlanabilmesi için Rum tarafının da Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan açıklamaya göre Akıncı önceki gün Bağlıköy’deki Eko Gün etkinliklerine katıldı, daha sonra Yeşilırmak’a gitti. 
Kıbrıs sorunuyla ilgili soruları yanıtlayan bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, 6 Nisan tarihinde sona erecek Navtex’in yenilenmeyerek seçilecek yeni Cumhurbaşkanı’na masayı kurma şansı verilmesi gerektiğini belirtti. 
Rum toplumu liderliğinin de Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul edip, ‘Kıbrıslı Türkler denizlerdeki doğal zenginlikten doğan paylarını çözümden sonra alabilirler’ tavrından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Akıncı, yeniden başlayacak müzakerelerde insanların mağdur olmaması için elinden gelen çabayı ortaya koyacağını vurguladı. 

Akıncı, bölge toplantılarına başlıyor
öte yandan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı 19 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında ülkedeki tüm köyleri tek tek ziyaretinin ardından bu kez de “Bölge Toplantıları” ile yurttaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473