banner564

Ne oluyor bu çocuklara?

Girne’den çaldıkları malları satan ve bunun parasıyla Mağusa’da uyuşturucu satın alan iki genç tutuklandı

Ne oluyor bu çocuklara?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Ülke genelinde binlerce genci sarmalına alan uyuşturucu illetinin toplum üzerinde yarattığı tahribat her geçen gün ibretlik örneklerle ortaya çıkıyor.
İskele bölgesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın bir benzeri de Girne’de yaşandı. Batuhan Hiçkorkmaz ve Anıl Muhammet Raşit Karabıyık isimli iki gencin, Girne’de bir eve girerek çaldıkları eşyaları satarak Gazimağusa’da Mustafa Güvenateş isimli birinden 9 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde satın aldığı iddia edildi.
Polis tarafından gözaltına alınan iki zanlı dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Suçlarını kabul ettiler
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlıların 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Girne’de gerçekleştirdikleri sirkattaki mallar ile Gazimağusa’da Mustafa Güvenateş’ten 9 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldıklarını söyledi. 
Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini aktaran Biçenleroğlu, zanlı 1 Batuhan Hiçkorkmaz’ın Lefkoşa’da benzer meselesinin gündemde olduğunu ifade etti. Soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Biçenleroğlu, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

5 Aydır çalmadığım kapı kalmadı
Mahkemede söz alan zanlılardan Batuhan Hiçkorkmaz, pişman olduğunu dile getirirken, Anıl Muhammet Raşit Karabıyık, askerliğini 5 ay önce bitirdiğini, o günden beridir hiçbir yerde iş bulamadığını, ailesinden ayrı olduğunu, her kapıyı çaldığını ancak hiç yardım alamadığını söyleyerek , mahkemeden özür diledi.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilişn 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri ile serbest bırakılmalarına karar verdi. Yargıç Ayşen Toroslu ayrıca zanlı 1 Batuhan Hiçkorkmaz’ın 3 bin TL nakdi kefalet yatırmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473