banner564

Aranıyor

İngiltere’de üç kişiyi öldüren, iade edildiği Türkiye’deki cezaevinden firar eden ve kaçak yollardan geldiği KKTC’de yakalanan Yılmaz Gümüş, kontrol için götürüldüğü hastanede sırra kadem bastı

Aranıyor
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 1 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklanan ve İngiltere’de üç kişinin katili olduğu için müebbet hapis cezası aldığı oraya çıkan Yılmaz Gümüş, dün sağlık kontrolü için götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar etti. Londra’da kıskançlık yüzünden kız arkadaşının yaşadığı apartmanı ateşe vererek üç kişinin ölmesine neden olan, yargılanıp müebbet hapse mahkûm edildikten sonra iade edildiği Türkiye’den de bir yolunu bulup yasa dışı yollardan KKTC’ye kaçan Gümüş, hastaneden firar ettikten sonra sırra kadem bastı. Meydana gelen firar üzerine polis alarma geçerken, ülkenin tüm bölgelerinde, çıkış kapılarında ve havaalanında önlemler alındı. Polis ekipleri Girne başta olmak üzere her yeri ablukaya alarak aramalar yaptı. 

Girne’de yakalanmıştı
İngiltere’de üç kişinin ölümüne neden olduktan sonra yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan ve iade edildiği Türkiye’den bir yolunu bulup 2015 yılında Tır dorsesi içerisinde KKTC’ye kaçan Gümüş, ülkede üç yıl kaldıktan sonra 1 Mayıs tarihinde ihbar üzerine Girne’de yakalandı. Gümüş, 2 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı. Bu süre zarfında soruşturma tamamlanmadığı için Gümüş, 4 Mayıs tarihinde yeniden mahkemeye çıkarılarak 7 gün ek süre temin edildi. Girne Polis Müdürlüğü’nde hücrelerde tutuklu bulunan Gümüş, dün akşam saatlerine doğru fenalaştığını söyleyerek doktora gitmek istedi. Zanlı Gümüş, polis eşliğinde Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürüldü. Gümüş, burada bir fırsatını bularak hastaneden firar etmeyi başardı. 

Polis alarmda
Meydana gelen firar üzerine polis alarma geçerken, ülkenin tüm bölgelerinde, çıkış kapılarında ve havaalanında önlemler alındı. Polis ekipleri Girne başta olmak üzere her yeri ablukaya alarak aramalar yaptı. Gazetemiz baskıya verildiği saatlerde polis ekiplerinin Girne başta olmak üzere ülke genelinde sürdürdüğü arama çalışmaları devam ediyordu…
Bu arada olayla ilgili açıklama yapan polis, Yılmaz Gümüş’ün dün saat 17.00 sırlarında rahatsızlanması neticesinde götürüldüğü Girne Dr. Akçiçek Hastanesinden firar ettiğini bildirdi. Açıklamada, “Yılmaz Gümüş,  45 yaşlarında olup, firar anında üstten beyaz t-shirt, alttan ise koyu renk kot pantolon giymekteydi. Görenlerin en yakın polis merkezine bilgi vermeleri önemle rica olunur” denildi.

Gümüş’ün suç geçmişi
İngiltere basınında yer alan haberlere göre; Londra’da 7 Ekim 2003 yılında meydana gelen olayda kıskançlık krizine giren Gümüş, kız arkadaşına öfkelenip yaşadığı apartmanın ateşe verdi. Ancak kız arkadaşının kısa bir süre önce oradan taşındığı belirtildi. Üç kişinin ölümüne neden olan Gümüş, 2004 yılında üç kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. TC vatandaşı olduğu için talep üzerine 2010 yılında Türkiye’ye iade edilen ve cezasını çekmeye devam eden Gümüş, 2015 yılında babasının cenazesi için cezaevinden izinli çıktığı sırada firar etti. Zanlı aynı yıl Tır dorsesi içerisine gizlenerek Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptı. 1 Mayıs’ta tutuklanan zanlının üzerinden başka bir şahıs adına düzenlenmiş Güney Kıbrıs pasaportu da bulundu. Poliste tutuklu olan zanlının ülkeye hangi Tır araçla girdiği, üzerinde bulunan pasaportu tedavüle sürüp sürmediği ile ilgili soruşturma yapılıyordu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474