banner564

Çetelerin sayısı bilinmiyor

Turist vizesiyle ülkeye getirdikleri Fas uyruklu kadınları saati 200 ile 600 TL arasında pazarladıkları belirtildi

Çetelerin sayısı bilinmiyor
banner598

 Suna ERDEN

Girne-Alsancak’ta ülkede turist vizesi ile bulunan Fas uyruklu iki kadını birkaç günde onlarca erkeğe pazarladıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan 37 yaşındaki Mahmut İnal, 29 yaşındaki eşi Fas uyruklu Souad Marraf İnal ve 63 yaşındaki Muradiye Alpaslan hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
   Zanlıların Fas uyruklu 21 yaşındaki K.B. ile 20 yaşındaki M.D.’yi 15 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında 200 ve 600 TL karşılığında birçok erkekle cinsel ilişkiye girmelerini sağladıkları belirtilen zanlılar dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada olguları aktaran polis memuru, zanlılar Mahmut İnal, Souad Marraf İnal ve Muradiye Alpaslan’ın “Fuhuşa Teşvik” ve “Fuhuş Yolu İle Geçim Sağlama” suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Polis, zanlıların üç gündür tutuklu olduğunu, soruşturmanın tamamlandığını, Mahmut İnal’ın 2011 yılında “Fuhuşa Teşvik” suçundan yargılanarak 15 gün hapis cezası ve para cezasına mahkûm olduğunu belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. 
   KKTC’de fuhuş çetelerinin artmakta olduğu yönünde ihbarlar alınmakla birlikte, şimdilik bir tanesinin ortaya çıkarıldığı belirtiliyor.

Üçü de cezaevine gitti
   Yargıç Mesut Mesutoğlu zanlıların işledikleri suçların yaygınlaştığına değinerek, zanlı Mahmut İnal’ın benzer suçlardan sabıkası olduğuna vurgu yaptı. Mesutoğlu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar zanlı Mahmut İnal’ın 15 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi. 
   Mesutoğlu zanlılar, Muradiye Alpaslan ve Souad Marraf İnal’ın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 2’er bin TL nakdi, KKTC vatandaşı birer kefilin imza edeceği 20’şer bin TL’lik kefalet senedi ve 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi. Zanlı Souad Marraf İnal ve Muradiye Alpaslan’da mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473