banner564

Öfke dorukta

15 yaşındaki ‘erkek’, 10 yaşındaki kız çocuğuna “Gel sana bir şey göstereceğim” diyerek garaja götürüp cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor

Öfke dorukta
banner598

 Suna ERDEN

Ülkede son zamanlarda artan cinsel suçlar dikkati çekerken Lefkoşa’da bir gün önce yaşanan olay çocukların nasıl bir tehlike altında olduğunu gösterdi. Surlariçi bölgesinde ailesi tarafından markete gönderilen 10 yaşındaki kız çocuğu tecavüzün eşiğinden dönerek, cinsel istismara uğradı. Küçük kızla aynı bölgede yaşayan 15 yaşındaki E.B. isimli şahıs, yolda gördüğü küçük kıza, “Gel sana bir şey göstereceğim” diyerek kandırdı ve bir şahsa ait açık bulunan garaja götürerek cinsel saldırıda bulundu. 
Küçük kızı soyan ve kendisi de soyunan zanlı E.B. sürtünme yoluyla cinsel temasta bulunurken, tam o esnada oradan geçen bir kadın kapısı açık olan garajda yaşananları gördü. Kadının çığlık atması ile zanlı olay yerinden kaçarken, durum hemen polise bildirildi. Bölgede büyük öfke yaratan olayın ardından polis, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyip zanlıyı kısa sürede yakaladı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı. 

Kısa sürede yakalandı
Oturum Çocuk Mahkemesi olarak gerçekleştirilirken, Yargıç Tacan Reynar, basının görüntü almaması ve isimleri deşifre etmemesi konusunda direktif verdi. Duruşmada zanlının ailesi bulunmazken,  avukatı temsil etti.
Olayı soruşturan Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Alpaslan Yavuz, zanlının cinsel saldırı ve cinsel istismar suçundan tutuklandığını söyledi. Polis, 7 Mayıs 2018 tarihinde saat 13.30 sıralarında Surlariçi bölgesinde meydana gelen olayda zanlının 10 yaşındaki kız çocuğunu bölgede bulunan açık bir garaja götürdüğünü, burada kız çocuğu ile cinsel temasta bulunduğunu söyledi. Zanlının güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ifade etti. 

Her şey görüntülere yansıdı
Polis, garaja yakın işyerlerine ait kamera görüntülerinde zanlının yaptıklarının açık ve net bir şekilde görüldüğünü de söyledi. Polis, 10 yaşındaki çocuğun doktor kontrolünden geçirildiğini ve cinsel saldırının teyit edildiğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, çevreden ifadeler alacaklarını, kızın ailesinin de zanlıya zarar verebileceğini belirten polis, kız çocuğunun psikolojik durumu ile ilgili Sosyal Hizmetlerle temasa geçtiklerini belirtti. Polis, zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Tacan Reynar, duruşmada hazır bulunmayan ailenin bir sonraki oturumda bulunması yönünde direktif verirken, işlenen suçunun vahametini dikkate alarak zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474