banner564

Ata’ya saygı duruşu

Bakan Taçoy, Anakara temaslarının son gününde Anıtkabir’i ziyaret etti

Ata’ya saygı duruşu
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ankara temaslarının son gününe Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Mozoleye çelenk koyan Taçoy, Misak- ı Milli Kulesine geçerek burada bulunan Anıtkabir Özel Defterini de imzaladı.
Taçoy deftere şunları yazdı :
" Aziz Atatürk, Kıbrıs Türk Halkı ilke ve devrimleriniz ışığında milli birlik ve beraberliğini güçlendirm, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermektedir. Türk Milleti ve tüm insanlık için yaptığınız hizmetler ve bıraktığınız eserler daima ruhumuzu aydınlatacak bugünün ve yarının nesillerine eşsiz birer örnek olmaya devam edecektir. Bizlere miras bıraktığınız Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak ilkelerinize olan bağlılığımızı tüm dünyaya ilan ediyor hedef gösterdiğiniz çağdaş bir devlet olma yolunda hızla ilerlediğimizi manevi huzurunuzda bir kez daha tekrar ediyoruz. Ruhunuz Şad Olsun."
Bakan Taçoy, ziyaret sonrası Anıtkabir Komutanı Piyade Albay, Muzaffer Taytak'la makamında bir süre görüştü. Taytak, Bakan Taçoy'a Anıtkabir'in gece görüntüsünün yer aldığı bir portre hediye etti.

Bakan Lütfü Elvan ile görüştü
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ankara’da Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile görüştü.
Yapılan açıklamaya göre, Bakan Elvan, iki bakanlık olarak ortak yürüttükleri projeler ve çalışmalar olduğunu hatırlatarak, kendileri için Türkiye'nin ekonomisi ve istikrarı ne kadar önemli ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de hem ekonomik hem de diğer alanlarda istikrarlı büyüme performansı göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.
Bakan Elvan, Kıbrıs'ta karayollarına, e- devlet 'e yönelik çalışmaları olduğunu belirterek, bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ellerinden gelen tüm desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Taçoy: Asıl mesele iktisadi kalkınma
Bakan Hasan Taçoy da, sözlerine Karaman Ermenek'teki Maden Kazası nedeniyle üzüntülerini, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ifade ederek başladı.
Bakan Taçoy, kendilerine yıllardır izolasyon ve ambargolar uygulandığını, bir de Güney Kıbrıs'ın masadan ayrılmasının ortaya çıkmasıyla durumun değiştiğini ifade ederek, meselenin çözümünü toplum liderlerine bıraktıklarını, kendileri için asıl meselenin iktisadi kalkınma olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474