banner564

İkisi içeriye ikisi dışarıya

Tasarruflarında 1 gram uyuşturucu bulunan 3 kişi ve konu maddeyi kendilerine satan Ersan Tarım hakkındaki polis soruşturması tamamlandı

İkisi içeriye ikisi dışarıya
banner598
Girne’de tehlikeli sürüş yaptığı gerekçesiyle durudurulan araçta ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması tamamlandı.  Aramada içerisinde uyuşturucu madde olan sigara ve aracın yan tarafında ise bir gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunarak tutuklanan zanlı E.B.G. (K-19), Türkmenistan uyruklu İlham Recepov, Timur Durayev ve üç zanlıya uyuşturucu maddeyi verdiği tespit edilen Ersan Tarım dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada polis soruşturması için üç gündür tutuklu olan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı açıklandı.Polis, zanlı E.B.G ile Ersan Tarım’ın benzer suçlardan askıda olan davaları olduğunu, zanlı İlham Recepov’un bir yıldır KKTC’de kaçak yaşadığını, zanlı Timur Durayev’in ise turist olarak ülkede bulunduğunu belirterek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. 

Ersan ve İlham tutuklu yargılanacak
Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, suçların oldukça ciddi olduğunu, daha önce aynı suçu işleyen zanlı Ersan Tarım’ın tutuklu yargılanmasına karar verdiğini, 19 yaşındaki E.B.G’nin de aynı suçu daha önce işlemesine rağmen genç yaşta olmasından dolayı bir kez daha teminata bağlanmasını uygun gördüğünü ifade etti. Ulutekin, Türkmenistan uyruklu zanlılardan ülkede kaçak yaşayan İlham Recepov’un da tutuklu yargılanmasını uygun gördüğünü açıklarken, zanlılar Recepov ile Tarım’ı 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesini uygun gördüğünü ifade etti. Ulutekin, zanlı Timur Durayev’in 10 bin TL nakit teminat yatırması, zanlı E.B.G’nin ise bir kefilin imzalayacağı 100 bin TL kefalet senedi imzalanması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdiğini açıkladı. Ulutekin, zanlı E.B.G ile zanlı Durayev’in yurt dışına çıkışlarını yasaklarken, zanlı E.B.G’nin haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması yönünde de emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473