banner564

Kurtuluş şansı yok

Cyprus Airways son nefesini veriyor

Kurtuluş şansı yok
banner598
   Rum Havayolları”nın (Cyprus Airways)  geleceğinin olmadığı ve sona yaklaşıldığı bildirildi.  
   Alithia gazetesi, Rum Meclisi’nde iki komitesinin  yaklaşık 7 saat süren toplantılarında, “Kıbrıs (Rum) Havayolları”nın içerisinde bulunduğu durumu ortaya koyduklarını ve sonuç olarak “kurtuluş sansı yok” denildiğini yazdı.
    Gazete, “Kıbrıs Havayolları Sona Daha Da Yakın – Geleceğinin Olmadığı Mecliste Netleşti” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis ve diğer tüm ilgili tarafların meclis komite toplantılarında belirttikleri görüşlerle, şirketin geleceğinin olmadığını ortaya koyduklarını yazdı. Habere göre, Yeorgiyadis, hükümet olarak en kötü senaryo olan şirketin kapanması senaryosu için de hazırlık yaptıklarını belirtirken, şirketin bugünkü durumundan dolayı AKEL ve DİKO’yu suçladı. AKEL ve DİKO’nun zamanında şirkete yatırımcı bulmadıklarını ve devlet bütçesinden 90 milyon Euro aktardıklarını ifade eden Yeorgiyadis, devlet bütçesinden bu paranın verilmesinin haklı sebepleri olduğu konusunda AB Komisyonu’nu ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.
   Yeorgiyadis, komisyonun ikna olması ihtimalinin “neredeyse sıfır” olduğunu da belirterek, bu parayı devlete iade edemeyecek olan şirketin kapanmasına ise kesin gözüyle bakıldığını sözlerine ekledi. Gazete, toplantıda söz alan diğer yetkililerin de şirketin kapanmaya doğru gittiğini doğrular açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473