banner564

Öfke dorukta

Eski KTHY çalışanları, Ticaret Odası’na yumurta ile saldırdı

Öfke dorukta
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) dün saat 10.30'da Başbakanlığa doğru yürüyen Hava-Sen korteji içindeki bazı eylemcilerin, Ticaret Odası binasına yumurta atarak saldırdığını, bu saldırılarda, binanın ön cephesi ve park halindeki araçların da zarar gördüğünü açıkladı.
Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Oda’nın her türlü görüşün özgürce dile getirilmesinin yanında olduğu, toplumsal menfaatler söz konusu olduğunda farklı görüşlerin demokratik bir olgunlukla ele alınmasını ve uzlaşı yönteminin çalıştırılmasını savunduğu belirtildi.

“Polisin gözü önünde oldu”
Farklı görüşte olanların haklarına saygı göstermeyenlerin, baskı ve tacizkar tavırlarla kendi duruşlarını dayatmaya çalışmalarının kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığı kaydedilen açıklamada, “Bu saldırıların asayişi korumakla görevli polisin de var olduğu bir yürüyüş esnasında ve onların gözleri önünde gerçekleşmiş olması da ayrıca üzücüdür” denildi.
Açıklamada, yapılan saldırı şiddetle kınanarak, “Geçmişte olduğu gibi bugün de hem içte hem de dışta toplumsal menfaatler yolunda çabalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz” ifadeleri kullanıldı.

İşbirliği yapacaklar

 Fikri Toros başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) heyeti, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.
KTTO’dan yapılan açıklamaya göre ziyarette birçok konuda görüş alışverişinde bulunularak, olası işbirlikleri görüşüldü. Toros, KTEZO’nun Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nde incelemede bulunarak bilgi aldı.
KTTO Başkanı Fikri Toros, KTEZO Başkanı seçilen Mahmut Kanber’e yeni görevinde başarılar diledi ve görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Oda olarak ciddi bir dönüşüm içerisinde olduklarını belirten Toros, iki odanın paydaş olduğunu ve ülke ekonomisinde büyük rol oynadıklarını belirtti.
Toros, KTEZO ile birçok ortak konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.


Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının başbakanlık önündeki eyleminde, sendika başkanlarının içeriye girmesine izin verilmeyince kıyamet koptu

Demir kapıyı kıracaklardı

Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilen, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) üyesi eski KTHY ve ETİ çalışanları, “Özelleştirme Yasası altında kamuya istihdam edilen emekçilerin, 47/2010 sayılı yasa kapsamında düşük maaşlarla çalıştırıldıkları ve kademe ilerlemelerinin gasp edildiği” gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaptı. Sendika binalarının önünde toplanarak Başbakanlık’a yürüyen yaklaşık 200 eylemci, “intibak yasası hemen şimdi”, “hani mağdur olmayacaktık?”, “yıllarımı ve emeğimi geri verin”, “fatura çalışanlara vergi affı çalana”, “destek olmadınız hiç olmazsa köstek de olmayın”, “ivediliğe evet görüşmesine hayır, biraz tutarlı olun” yazılı pankart taşıdılar. Eylemciler, Başbakanlık önünde “birlik mücadele dayanışma”, “vur vur inlesin hükümet dinlesin” şeklinde slogan atarken, bazı eylemciler üzerinde “bu bir insandır” yazan pankart taşıdı.
Sendika başkanlarının, Başbakan Yorgancıoğlu’nun Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle kendileriyle görüşemeyeceğini söylemesi ve polisin sendika başkanlarının içeriye girmesine izin vermemesi üzerine eylemciler, Başbakanlık kapısını kırarak içeri girmeye çalıştı.
Ardından Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, eylemcilerin yanına gelerek, sendika başkanları ve eylemcilerin taleplerini dinledi.


Özkardaş: Kazanacaksınız çünkü haklısınız
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş eylemde yaptığı konuşmada, “Bu mücadeleyi kazanacağınıza eminim çünkü haklısınız” ifadelerine yer verdi.
Hükümeti tutarsızlıkla suçlayan Özkardaş, “ya emekten yanasınız, ya yemekten yanasınız, kararınızı verin” dedi.  Özkardaş konuşmasında, eylemcilere sakin olmaları ricasında da bulundu.

Kaptan: Gelen giden ayni anlayışta
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında, gelen giden hükümetlerin aynı anlayışları devam ettirdiğini savunarak, “şimdiki hükümetin kısa süre önce kendileriyle meydanlara çıkarken bugün farklı tavırlar ortaya koyduğunu” söyledi.

Yorgancıoğlu’nun ses kaydı dinletildi
Konuşmaların ardından, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun hükümete gelmeden önce KTHY eylem çadırında yaptığı bir konuşmanın ses kaydı hoparlörden dinletildi. 

Denktaş ve Gülle eylemcilerle görüştü
Bir süre sonra Sendika Başkanları ve eylemcilerden oluşan 13 kişilik bir grup, Başbakan Yardımcısı Denktaş ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile görüşmek üzere Başbakanlık binasına alındı.

Denktaş: Mevcut bütçeyle mümkün değil
Başbakan’ın görüşmeden kaçmadığını ve sendika başkanlarına Salı günü için randevu verdiğini tekrarlayan Başbakan Yardımcısı Denktaş, “Göç Yasası’na en fazla karşı olanlardan biriydik. Ancak geçti yürürlüğe girdi o yasaya göre dünya kadar insan istihdam edildi” diyerek mevcut durumda bunu düzeltmenin mevcut bütçe imkanları içinde mümkün olmadığını belirtti.

Gülle: Hassasiyetinizi paylaşıyoruz
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de konuşmasında, ülkede yıllardır devam eden bir çok anomali olduğunu belirterek, sorunların birlikte, bir süreç içinde çözülmesi gerektiğine işaret etti. Çalışanların hassasiyetlerini paylaştıklarını ancak hükümetin bütünü düşünerek hareket etmek zorunda olduğunu anlatan Gülle, karşılıklı diyaloğun kopmaması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473