banner564

Bağlantıları araştırılıyor

Gifa’ya silahlı saldırı düzenleyen Emre Yalçın’ın tutukluluk süresi uzatıldı

Bağlantıları araştırılıyor
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa isimli işyerine silahlı saldırı düzenleyen Emre Yalçın, hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlının telefon kayıtlarını mercek altına alan polis, görüştüğü kişileri tespit ediyor. Olayın perde gerisi soruşturulurken, zanlının kullandığı tabancanın balistik incelemeleri sürüyor. Polise ifade verip suçunu kabul eden zanlının saldırıyı neden gerçekleştirdiğine dair izahat vermdiği, bireysel hareket ettiğini öne sürdüğü öğrenilirken zanlı dün ek süre talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada olayı aktaran polis, zanlı Emre Yalçın’ın Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa isimli işyeri önünde 1Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00 sıralarında, meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. 
Polis, zanlının Yenişehir'de faaliyet gösteren ve Yusuf Kısa'nın direktörü olduğu Gifa isimli işyerine 8 el ateş açıp, işyeri sahibinin kardeşi Serkan Kısa’nın sol el bileğinden yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.
Zanlının olayda 7.65 mm çapında silah kullandığını belirten polis, mermilerin iş yerinin ön kısmında bulunan cam duvarına isabet etmesi nedeni ile camların kırılıp hasara uğramasına sebep olduğunu belirtti.

Görüştüğü kişiler araştırılıyor
Polis olay sonrası yaralanan Serkan Kısa’nın, Lefkoşa Devlet Hastanesi ortopedi servisinde müşahede altına alınıp, yapılan ameliyat sonrası müşahade altına alındığını söyledi. 
Polis, zanlının Lefkoşa Adli Şube ve Lefkoşa ÇÖŞ ekibinin gerçekleştirdiği geniş çaplı soruşturma sonucu saat 00.45’de Girne'de Vuni Place hotelin depolar bölgesinde saklandığı yerde tespit edilerek tutuklandığını ve olayda kullanılan tabanca ile zanlının giymekte olduğu siyah renk montun Lefkoşa’da attığı yeri göstermesi üzerine bulunarak emra zapt edildiğini mahkemeye aktardı.
Polis, ayrıca olay yerinde 8 adet boş kovan ve 7 adet mermi çekirdeğinin saplandıkları yerden çıkarılarak emre yapıldığını, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verip suçunu itiraf ettiğini aktardı. 
Olayda kullanılan tabancaya balistik inceleme yapılacağını ve başka bir olayda kullanılıp, kullanılmadığının araştırıldığını belirten polis, Girne ve Lefkoşa’da zanlının kaçış güzergahı üzerindeki kameraların incelendiğini de söyledi. Polis, zanlının telefon dökümlerinin de incelenmeye devam edildiğini, tabancayı kimden veya nerden aldığının ve bu suçu işlerken kimlerle işlediğinin araştırılacağını belirterek, 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

7 ağır suç
Mahkeme hakkında, “Taammüden adam öldürmeye tesebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu”, Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş etmek” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.  

İlk duruşmada oldukça gür saçlı olduğu görülen zanlının dünkü duruşmada saçının orta kısmının kel olduğu görüldü 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473