banner564

İbret verici karar

Çalıştığı işyerine ait 10 bin 900 lirayı çaldığı için yargılanan Ayhan Bozoğlan’a 2 yıl hapislik verildi

İbret verici karar
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de satış sorumlusu olarak çalıştığı işyerinde hırsızlık yaptığı gerekçesi ile yargılanan Ayhan Bozoğlan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 2 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan Nıvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'nın huzurunda görüşülen davada kararı Başkan Gazi açıkladı. 
Gazi, sanığın 2018 yılında satış sorumlusu ve tahsildar olarak çalıştığı Girne’de faaliyet gösteren Özlem Karadeniz isimli tıbbı malzeme satışı yapılan işyerinden hırsızlık yaptığını, bazı tıbbı ürünleri satıp parasını şirkete vermeyerek ve müşterilerden topladığı paraları muhasebeye teslim etmeyerek toplamda 10 bin 900 TL çaldığını söyledi. Gazi, sanığın şirkete ait boş faturaları çalıp, üzerini istediği şekilde doldurarak evrak sahtelediğini ve tedavüle sürdüğünü ifade etti.

Güveni sarstı
Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuvit Gazi, sanığın işlediği suçların işveren ile işçi arasındaki güveniş sarstığını, ticari hayata zarar verdiğini belirtti. Gazi, sanığı 8 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen “Müstahdem taraf sirkat”, “Başkasının kimliğine bürünme” “Sahte belge düzenleme” ve “Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçlarından mahkûm ettiklerini ve 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473