banner564

“Bir 50 yıl daha heba edilemez”

New York’taki toplantıda konuşan Akıncı, “Müzakere sürecinde eski metotlarla bir yere varılamadığı görüldü” dedi

“Bir 50 yıl daha  heba edilemez”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Müzakere sürecinde eski metotlarla bir yere varılamadığının görüldüğünü ifade ederek, yeni bir anlayış ve yöntem ile sonuç alıcı olunmasının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı, Şubat 2018’de Rum tarafında yapılacak seçimlerin şu anda böyle bir ortamın yaratılmasına olanak tanımadığını da söyledi. Akıncı, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine Sosyalist Enternasyonal’in olumlu ve sürekli katkı koymasının önemine işaret etti.

Papandreu’nun davetine katıldı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgos Papandreu’nun daveti üzerine dün New York’daki BM Merkezi’nde Sosyalist Enternasyonal’in Başkan ve Başkan Yardımcılarının bir araya geldiği Başkanlık Konseyi (Presidium) toplantısında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasında, Sosyalist Enternasyonal’a Kuzey Kıbrıs’tan ilk üyelik başvurusunu 1980’lerde kendisinin yaptığını ve o günün koşullarında gerçekleşememiş olsa da, bugün iki Kıbrıs Türk siyasi partisinin Sosyalist Enternasyonal’e üyeliğinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 

“Sonuçsuz bir 50 yıl daha heba edilmemeli”
Kıbrıs Sorununun çözüm müzakerelerinin 50 yıl önce 1968 yılında Beyrut’ta başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı, sonuç almaksızın bir 50 yıl daha heba edilmemesi gerektiğini söyledi. Müzakere sürecinde eski metotlarla bir yere varılamadığının görüldüğünü ifade eden Akıncı, yeni bir anlayış ve yöntem ile sonuç alıcı olunmasının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı, Şubat 2018’de Rum tarafında yapılacak seçimlerin şu anda böyle bir ortamın yaratılmasına olanak tanımadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474