banner564

Sahibi Türkiye’de

Gazimağusa’da bir apartman dairesine operasyon düzenleyen Adli Şube ekipleri, terör örgütü PKK’ya ait 2 kitap ele geçirdi

Sahibi Türkiye’de
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, önceki gün bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’ya ait olduğu ileri sürülen 2 tane kitap ele geçirildi. Evde ikamet eden şahsın ifadesi doğrultusunda, kitapların sahibi olduğu ileri sürülen Faruk Algun gözaltına alındı.
Kitaplarla ilgisi olduğu iddia edilen Kadir Konuk isimli zanlının ise yurtdışında olduğu belirlendi. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, 20 Eylül 2017 tarihinde alınan bir bilgide, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir apartman dairesinde, bakanlar kurulu tarafından terör örgütü ilan edilen PKK’ya ait 2 tane kitaplar olduğunun öğrenildiğini ve konu adrese operasyon düzenlendiğini söyledi. Evde yapılan arama sonucu 2 tane PKK propagandası niteliğinde kitap ele geçirildiğini anlatan Bulut, apartman sahibinden elde edilen soruşturmada, konu evde 2 tane bayanın kaldığının öğrenildiğini söyledi.

Kiracı kızların ifadesi doğru çıktı
Polis, dairede kiracı olarak ikamet eden kızlardan birinin yurtdışında, diğerinin ise Gazimağusa’da olduğunun öğrenildiğini belirtti.
Bulut, Gazimağusa’da bulunan bayanı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne celp ettiklerini ve elde edilen soruşturmada, konu kitapların, zanlı Faruk Algun ile yurtdışında olduğu belirlenen Kadir Konuk isimli şahıs tarafından, şahsi eşyaları ile birlikte konu bayanlara verildiğini tespit ettiklerini söyledi.

Apartmana girerken yakalandı
Zanlı Faruk Algun’un aynı gün apartmana girdiği sırada kıskıvrak yakalandığını anlatan Bulut, zanlının, diğer eşyaların kendisine ait olduğunu kabul ettiğini ancak kitapların kendisine ait olmadığını ileri sürdüğünü aktardı. Zanlının soruşturmaya müdahale edebilecek bir pozisyonda olmadığını ifade ederek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, 3 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar sernest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474