banner564

Birisi daha 16 yaşında

Alayköy’deki Erel Production Ltd’den motor ve kablo çalan 4 kafadar, kamera görüntülerinden tespit edilerek tutuklandı

Birisi daha 16 yaşında
banner598
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de faaliyet gösteren “Erel Production Ltd” isimli iş yerinin ambarından çeşitli motor ve kablo çalan zanlılar A.S. (E-28), H.T.(E-16), E.T.(E-20) ve A.D.(E-33) gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılardan birinin akli dengesinin bozuk olduğu açıklandı.
Polis, zanlıların 27 – 29 Haziran tarihleri arasında meydana gelen “Ambar açma, sirkat ve sahtekârlıkla para temini” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. 
Polis zanlıların Alayköy’de faaliyet gösteren “Erel Production Ltd” isimli ambar içerisinden tuğla imal makinesini çalıştırmada kullanılan 35 adet motor, yaklaşık 1000 kilo ağırlığında hurda elektrik kablosu, 57 metre uzunluğundaki yer altı elektrik kablosu, 200 kilo soyulmuş hurda bakır kablo ve bir adet araç aküsünü çaldıklarını açıkladı.

Çaldıklarının bir kısmını hurdacıya satmışlar…
Polis, olay yerinden alınan kamera görüntülerinden zanlıların görüntülerinin tespit edildiğini, çalınan hurdaların ve motorların bazılarının Haspolat da faaliyet gösteren bir hurdacıya satıldığını ve emare olarak alındığını söyledi. Polis aynı yerde Aralık 2014 ve Şubat 2015 tarihinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olayının olduğunu ve zanlılardan şüphelenildiğini belirterek soruşturma amaçlı zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Birisi daha 16 yaşında
Zanlıların avukatı Ali Hidayet ise zanlı H.T’nin 16 yaşında olduğunu ve akli dengesinde sorun olduğunu ayrıca yakın zamanda geçirdiği kaza sonucu kafatasının çatladığını ve ameliyat olduğunu söyleyerek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir süre takdir etmesini talep etti. Duruşmaya bakan Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlılar H.T ve E.T’nin 1 gün süre ile zanlılar A.S ve A.D’nin 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474