banner564

Yeni fikirler masada

Meclis’te temsil edilen tüm parti liderlerini ziyaret eden Talat, koalisyon ortağına ait bakanlıkları izleyebilmek için ‘federasyon’ düşüncesinden söz etti

Yeni fikirler masada
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve beraberindeki heyet, hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün sırasıyla; Ulusal Birlik Partisi (UBP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti’yi (DP) ziyaret ederek genel başkanlarla görüştü.  
Talat’a, parti yetkili organlarının Başbakanlık görevine önerme kararı aldığı CTP-BG Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu yanında, CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman ile MYK üyeleri Erdoğan Sorakın ve Pembe Afşaroğlu eşlik etti.
Talat ziyaretlerde yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin devam ettiğini ancak yeni bir hükümet arayışının söz konusu olduğunu ifade ederek kendisinin bu süreçte görevine devam etmesi için Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan ricada bulunduğunu hatırlattı.

“Akıncı dönünce Yorgancıoğlu istifa edecek”
Talat, ancak görüşmeler başlatıldığı için Başbakan Yorgancıoğlu’nun istifa etmek istediğini belirttiğini, bu nedenle Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı adaya dönünce istifasını Cumhurbaşkanı’na sunacağını anlattı.
Ülkede yaşanan sorunları çözecek bir reform hükümeti kurma arayışında olduklarını ifade eden Talat, bunun başka bir boyutu olmadığını, kendilerinin sadece koalisyon müzakerelerine esas teşkil edecek bir metin hazırladıklarını söyledi.

“Partilerin diğer partideki bakanlıklarla  ilgilenecek”
Çözülmesi gereken çok sorun, çok mevzuat hatası ve eksikliği, ekonomik reformlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Talat, bu nedenle bir reform hükümetine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Mehmet Ali Talat, bakanlıkları ayırmadan, merkezi şekilde yürütülecek, partilerin diğer partideki bakanlıklarla da ilgileneceği bir çalışma öngördüklerini anlattı.

Özgürgün: Katkıya hazırız
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de CTP-BG heyetiyle görüşmesinde, görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve gelinen aşamada ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Ana muhalefet partisi olarak gerek Meclis, gerek Meclis dışında görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Özgürgün, her zaman yapıcı muhalefet olmayı düşündüklerini ve yapılan ciddi çalışmalara ülke bekası için katkı koyduklarını belirtti.
Bu anlamda oluşacak bir hükümete iktidar ya da muhalefet farkı gözetmeksizin destek vereceklerini anlatan Özgürgün, bir reform hükümetine katkı koymaya ve sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti.

Özyiğit: Hükümet olma sevdamız yok…
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, Meclis’in bu yapısı itibarıyla kurulacak bir reform hükümetinin çok sağlıklı olmayacağı yönünde bir takım tespitleri olduğunu söyleyerek, “hükümet olacağız diye bir sevdamız yoktur. Öngörümüz seçime giden bir yolu birlikte konuşabilmektir. Bunun dışında oluşacak yeni yapının kiminle, nasıl olacağı elbette sizin yapacağınız temaslar sonucunda ortaya çıkacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Denktaş, Kalyoncu’ya başarı diledi
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da Kalyoncu’ya üstleneceği yeni görevinde başarılar dileyerek, sorunlu bir dönemde olunduğunu ama sorunların aşılabileceğini kaydetti.

Bugün birbirlerini yoklayacaklarını belirten Denktaş, hem kendilerinin hem de CTP-BG’nin hazırladığı bir hükümet programı taslağı olduğunu, ne yapılıp ne yapılamayacağını göreceklerini dile getirdi.
Hükümette olsalar veya olmasalar doğru olan siyasetin ve politikaların ardında durmaya devam edeceklerini kaydeden Denktaş, “Bir birimizi tanıyan insanlarız dolayısıyla peşrev bizde çok uzun sürmez diye düşünüyorum ama ayrıntılar elbette uzun tartışmalar gerektirebilir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474