banner564

Çavuşoğlu: Çözüm umudu var

Bakan Çavuşoğlu, Rum tarafında 2004’e göre daha iyi bir atmosfer olduğunu belirtti

Çavuşoğlu: Çözüm umudu var
banner598
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Amacımız, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak ve maliyeti düşürmek. Bunu yaparken de insanlarımızın hayatını riske, tehlikeye atacak şeylerden uzak dururuz. Türkiye büyümek istiyorsa nükleer santrallere ihtiyacı var" dedi.
En büyük hedeflerinin, Gazi Mustafa Kemal'in ''Yurtta sulh cihanda sulh'' ilkesi ve hedefiyle uyumlu, komşularla ilişkilerin en iyi düzeyde tutulması ve varsa sorunun çözülmesi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
''Bu sorunlardan bir tanesi Kıbrıs. 2004'de bir şans yakaladık ama Rum tarafı bu şansı iyi değerlendiremedi. Referandumda hayır oyu verdiler. O zamanki siyasi atmosfer böyleydi. Bugün Rum kesiminde de göreceli olarak çok daha iyi bir atmosfer var. KKTC'ye baktığımız zaman gerçekten çözüm konusunda bir konsensüs var. Bir önceki cumhurbaşkanı döneminde de bu konsensüsü görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nden de destek her zaman var. Türk toplumu da milletimiz de çözüm konusunda bir konsensüs oluşturmuş. Bu sorunu çözmek lazım. Bu sorun kimde? Rum tarafı ve Yunanistan tarafında. Şimdi tekrar masaya dönme arzuları var. Biz istiyoruz ki bir an önce masaya dönsünler ve iki kurucu devletle bir çözüme gidelim. Kazan kazan formülüyle. İki tarafın da hakları korunarak bir çözüm bulunsun. Türkiye, Kıbrıs'ta garantör ülkedir ve garantör ülke olmaya devam edecek. Türkiye, oraya kardeşlerimizin haklarını korumak için gitmiştir. İşgal yapmak için gitmemiştir. Yıllardır da KKTC'de yaşayan halkımızın hayat standartlarını yükseltmek için çaba harcıyor."

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474