banner564

Çavuşoğlu: Sonuçlar sevindirici

KKTC’deki küçük ve büyükbaş hayvanların yaklaşık yüzde 40’ı tarandı

Çavuşoğlu: Sonuçlar sevindirici
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU 
Veteriner Dairesi’nin, Avrupa Birliği’nin yaklaşık 5 milyon Euro desteğiyle yürüttüğü Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Projesinde KKTC’deki küçük ve büyükbaş hayvanların yaklaşık yüzde 40’ı tarandı. 
150 bin civarında hayvandan kan örnekleri alınarak yapılan taramada, 6 çiftlikteki hayvanlarda hastalık olmadığı saptandı. Taramalar, Gazimağusa ve Güzelyurt bölgelerinde devam ediyor. 
Avrupa Birliği’nin mali ve teknik desteğiyle Veteriner Dairesi tarafından sürdürülen “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Projesi” kapsamında Çayönü, Erdemli, Cihangir, Vadili ve Balıkesir’de bulunan 4’ü büyükbaş, 2’si küçükbaş olmak üzere 6 çiftliğin hastalıklardan ari olduğu sertifikayla belgelendi.  
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, “Hastalık oranı beklenenin çok altında, bunu görmek bizi sevindiriyor” dedi.
Çavuşoğlu, dün bakanlıkta düzenlenen törende 3 üreticiye çiftliklerinin hastalıklarından ari olduğuna dair belge verdi. Törende Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ile AB’nin proje uzmanları da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 03:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474