banner564

Cep’leri satıp  paraları aldılar

Sahte sözleşme ile M.G. isimli kadının adına 2 adet iphone almakla suçlanan Ferhat Kaya ile Alpaslan Yörü hakkındaki soruşturma tamamlandı

Cep’leri satıp  paraları aldılar
banner598

Suna ERDEN
Girne’de yaşayan M.G.(25-K) isimli şahıs adına sahte sözleşme iki adet iphone 6 Plus marka cep telefonu aldıkları iddia edilen Ferhat Kaya ile Alpaslan Yörü hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlıların M.G. adına aldıkları iki adet iPhone 6 Plus marka cep telefonunu başka şahıslara sattığı tespit edildi.
Zanlılar teminat talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Girne Adli Şube’de görevli polis, M.G. isimli şahsın yaptığı şikâyette 2016 yılı içerisinde kendisinin bilgisi dışında adına yapılan sözleşme ile iki cep telefonu alındığını, adına 22 bin TL borç çıkarıldığını ve bu borç dolayısı ile dava açıldığını söylediğini belirtti.
Şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını söyleyen polis, yapılan araştırmalar sonucu zanlı Yörü’nün M.G.’ye ait kimlik fotokopisi ile evrakları söz konusu GSM şirketine verip sözleşme imzalandığını, M.G.’ye verilmek üzere iki adet cep telefonu aldığının belirlendiğini açıkladı.
Zanlının mahkeme emriyle tutuklandığını kaydeden polis, ifadesinde o dönemde birçok arkadaşına aracı olup cihaz aldığını,  cihazları ilgili kişilere teslim ettiğini, kimse adına imza atmadığını, M.G.’nin kimlik fotokopisini Ferhat Kaya’nın kendisine verip cihaz alması için yardım istediğini söylediğini iddia etti.

Yörü, yardımcı oldu
Polis memuru, zanlı Yörü’nün gönderilen kimlik fotokopisi ile sözleşme yapılmasına yardımcı olduğunu, sözleşmeyi M.G.’ye imzalatması için zanlı Kaya’ya verdiğini iddia ettiğini aktardı.
Zanlı Yörü’nün ifadesinin devamında Kaya’nın imzalı bir şekilde sözleşmeyi kendisine geri getirdiğini, bunun üzerine iki telefonu Kaya’ya teslim ettiğini anlattığını kaydeden polis, bu iddiaları M.G.’ye sorulduğunu söyledi.
Polis memuru, M.G.’nin ne Farhat Kaya ne de Alpaslan Yörü isimli şahısları tanımadığını söylediğini belirtti.

Tutuksuz yargılanacaklar
Zanlı Kaya ile Yörü’nün tutuklandığını kaydeden polis, M.G. adın alınan iki adet iphone 6 Plus marka cep telefonunun başka şahıslara satıldığının tespit edildiğini ifade etti. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve birer kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474