banner564

‘Hedefimiz ortak’

Anastasiad,is’e güven mektubunu sunan ilk Suudi elçisi Muhammed Al Sharis, ilişkilerin geliştiğine dikkat çekti

‘Hedefimiz ortak’
banner598

 Suudi Arabistan’ın Güney Kıbrıs’taki ilk büyükelçisi Khaled Mohammed Al Sharis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güven mektubunu sunarken, ilişkilerin mükemmel durumda olduğunu söyledi. Suudi elçisi ayrıca Rum liderine “Hedefimiz ortak” dedi.
   Anastasiadis de törende yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin son beş yıldır sahip olduğu önemli ilerlemeye atıfta bulunduğunu aktardı.
   Rum Yönetimi’nin, Suudi Arabistan’ın Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi çabalarına verdiği desteğin önemine dikkat çeken Anastasiadis, Al Sharis’ten, ülkesinin, BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla uyumlu bir şekilde, İslam Konferansı Örgütünün Kıbrıs’la ilgili önümüzdeki kararlarına da olumlu bir şekilde katkıda bulunmasını istedi.
  Konuşmasında Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına da değinen Anastasiadis, BM çerçevesindeki çabaya aynı zamanda müzakerelerin, çabaların sürmesi için temel olarak ortaya konulan BM Genel Sekreterinin altı parametresi çerçevesinde sürmesine yönelik istikrarlı taahhüdünü de belirtti.
   Konuşmasında “Türkiye’nin faaliyetlerine ve Kıbrıs aleyhindeki MEB’de gerçekleştirdiği meydan okumalarına” da değinen Anastasiadis, uluslararası toplumun desteğinin, Güney Kıbrıs açısından sahip olduğu öneme de işaret etti.

Tornaritis, Bağdat’ta 

  Bu arada Rum milletvekillerinden Nikos Tornaritis’in bir Rum heyetinin başkanı olarak Bağdat’ta gerçekleştirilen Asya Parlamenterler Asamblesi toplantısına katıldığı belirtildi.
   Tornaritis burada yaptığı konuşmada “Kıbrıs’ın bir barış köprüsü olarak, Asya Parlamenterler Asamblesinin hizmetinde olduğunu” dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473