banner564

CTP’nin yol haritası belli

“Önce hükümet programını hazırlayıp sonra koalisyon görüşmelerine başlayacağız” diyen Talat, Başbakan konusunda Akıncı ile istişare edeceklerini söyledi

CTP’nin yol haritası belli
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’de (CTP-BG) yeni Genel Başkan Mehmet Ali Talat, önce hükümet programını hazırlayıp sonra koalisyon görüşmelerine başlayacaklarını; Başbakan’ın kim olacağına da partinin karar vereceğini ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla istişare edeceklerini söyledi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun istifa etmemesini kendisinin istediğini belirten Mehmet Ali Talat, sürecin çok uzamayacağını; parti içindeki hazırlıkları bir hafta içinde tamamlamayı ve durumu değerlendirmeyi öngördüklerini söyledi. 
CTP-BG Genel Başkanı Talat, hükümet programına yönelik hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını kaydederek, sonrasında gerekirse hükümetin istifa edeceğini, gerekirse hükümet istifa etmeden de partilerle görüşeceklerini ifade etti.

CTP-BG MYK görev dağılımı yaptı
Mehmet Ali Talat başkanlığında dün ilk toplantısını yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), görev dağılımı yaptı.
Buna göre; Örgüt Sekreteri Erdoğan Sorakın, Mali Sekreter Ali Karavezirler, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ürün Solyalı,Dış İlişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, Yerel Yönetimler Sekreteri Pembe Avşaroğlu, Eğitim Sekreteri Emel Kişi, Sivil Toplumla İlişkiler Sekreteri Ahmet Barçınoldu. 
CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, MYK üyeleri Fazilet Özdenefe’ye milletvekili olması nedeniyle, Cemil Sarıçizmeli’ye ise belediye başkanı olduğu gerekçesiyle sekreterlik görevi verilmedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474