banner564

Saldırı planlıyordu

5 ton patlayıcı ile yakalanan Lübnanlı gencin, Hizbullah’ın askeri kanadına üye olduğu açıklandı

Saldırı planlıyordu
banner598
   Güney Kıbrıs’ta, tasarrufunda 5 tonu aştığından söz edilen amonyum nitratla yakalanan ve polis tarafından gözaltında tutulmakta olan 26 yaşındaki Lübnan asıllı ve Kanada pasaportu sahibi “Hussein Bassam Abdallah’ın”, Hizbullah terör örgütünün askeri kanadına üye olduğunu en sonunda itiraf ettiği haber verildi.
    Politis gazetesi, eldeki son bilgilere göre, 26 yaşındaki şahsın kendi isteğiyle polise ifade verdiğini ve Güney Kıbrıs’a geliş amacının, “amonyum nitratın özel alanlarda depolanması olduğunu” kabul ettiğini belirtti.
   Bahse konu şahsın 3 haftadan bu yana gözaltında tutulmakta olduğunu yazan gazete, 26 yaşındaki Lübnan asıllı şahsın, gözaltı süresinin dolacağı önümüzdeki Cuma günü, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmesinin beklendiğini ekledi.
   Öte yandan Simerini gazetesi, Reuters haber ajansına dayanarak, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in geçtiğimiz Pazartesi günü, geçtiğimiz ay Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen amonyum nitratın, çok büyük olasılıkla, Hizbullah terör örgütünün planıyla bir bağlantısı olabileceğini doğruladığını yazdı.
   Gazetenin, “Kasulidis: Cihatçıların Kıbrıs’taki Olayları Nadirdir” başlıklı haberine göre Kasulidis, “atıfta bulunduğunuz şeyler doğrudur” ifadesini kullandı ve Hizbullah tarafından gerçekleştirilecek bombalı bir saldırının gerçekten önlenip önlenmediği konusundaki bir soruya ise “muhtemelen” yanıtını verdi.
    Kasulidis’in, ilk kez 2014 yılında ortaya çıkan ve “Cihatçıların” Türkiye’ye geçiş noktası olarak Güney Kıbrıs’ı kullandıklarına dair söylentileri ise doğruladığını kaydeden gazete, Kasulidis’in bu kişilerin Güney Kıbrıs’a girdiklerini, akabinde Kuzey Kıbrıs’a geçtiklerini, buradan da Türkiye’ye gittiklerini söylediğini aktardı.
    Gazeteye göre Kasulidis, Rum makamlarının “İslam devleti gönüllülerinin, Kıbrıs’ı, cihatçı gruplar ve Orta Doğu bölgelerine koridor olarak kullanmış olabileceklerine dair tek tük/nadir olaylardan haberdar olduğunu” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473