banner564

Yazık bu gençlere

Hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle Ayia Napa’da Rum polisi tarafından tutuklanan ve 2 haftayı aşkın süredir serbest bırakılmayan Kıbrıslı Türkler için girişim yapılması isteniyor

Yazık bu gençlere
banner598
Güney Kıbrıs’taki Agia napa’da iki hafta önce hırsızlık yaptıkları iddiası ile tutuklanan ve serbest bırakılmayan 3 Kıbrıslı Türk genç için girişim yapılması isteniyor.
Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan ve henüz suçlu oldukları ispat edilmeyen gençlerin yakınları endişeli. Eğitim ve sosyal hayatlarında geri kalan gençlerin serbest bırakılması için KKTC yetkililerin devreye girmesi isteniyor.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Köy Muhtarı Hilmi Şenyapılı Diyalog’a konuştu.
Katip Demir, Güney Kıbrıs’ta tutuklanan 3 gencin de köyün sevilen ve sayılan ailelerinin çocukları olduğunu belirtti. Katip, gençlerin bir anlık düşüncesizlikle yanlış bir hareket yapabileceklerini ifade ederek bunun suçmuş gibi lanse edilmemesi gerektiğini söyledi. Tutuklu gençlerin KKTC’ye iade edilmesi gerektiğini belirten Katip bu konuda devlet yetkililerinin iyi niyet misyonu çerçevesinde girişim yapması gerektiğini aktardı. Yaşanılan olay nedeniyle gençlere de seslenen Katip Demir, “Bizim ülkemizde her türlü eğlence yeri var. Güney Kıbrıs’a gitmeye gerek yok” dedi.
Köy muhtarı Şenyapılı da gençlerden asla böyle bir hareket beklemediğini belirterek, gençlerin çok iyi ve saygılı kişiler olduğunu aktardı. Şenyapılı konu ile ilgili olarak büyük ihtimalle bir yanlış anlama bulunduğunu belirterek çocukların bir an önce KKTC’ye teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.   

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473