banner564

Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı “Okuma ve Ağaç Bayramı” etkinliğine katıldı

Çocuklarla fidan dikti

Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı “Okuma ve Ağaç Bayramı” etkinliğine katıldı
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, KKTC Cumhurbaşkanlığı bünyesinde üç yıldır sürdürülen Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında, Yeşilyurt İlkokulu’nda düzenlenen “Okuma ve Ağaç Bayramı” etkinliğine katılarak, çocuklarla fidan dikti.
Yapılan açıklamaya göre, Meral Akıncı, Yeşilyurt İlkokulu’nun Temiz Düşün projesine katkısından dolayı, Okul Müdürü Özgür Kolaç’a, “Temiz Düşün bayrağı” verdi.
Temiz Düşün Proje Koordinatörü Şerife Gündüz’ün eşlik ettiği Meral Akıncı, çocuklara çevre temizliğinin önemini ve Cumhurbaşkanlığı olarak “Temiz Düşün’ projesi kapsamında neler yapıldığını anlattı, çocukların sorularını yanıtladı.
Meral Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Temiz Düşün” projesinin bir etkinliğinin okuma bayramı ile birleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Meral Akıncı, “Eğitim derken, sadece okuma yazma değil aynı zamanda dünyaya güzel insan yetiştirme, özellikle günümüzde insani değerleri taşıyan; insan haklarıyla, sosyal değerleriyle, erdemleriyle çocuk ve birey yetiştirerek topluma kazandıranlar olarak üstlendikleri özel görev nedeniyle öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
Öğretmenlerin, toplumların geleceği ve gelişimi için önemini anlatan Meral Akıncı, öğretmenliğin geçmişten gelen değerini sürdürdüğünü kaydetti.
Meral Akıncı, etkinlikte, çocuklarla birlikte fidan dikti ve öğrencilere okuma belgesi verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474