banner564

İlginç bir  eylem oldu

Kamu reformuna karşı çıkan sendikalar, ellerindeki sarı kartları başbakanlık binasına doğru tuttu, davul eşliğinde halay çekti

İlginç bir  eylem oldu
banner598

 Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’na karşı örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde dün tam gün grev uygulayan Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası’nın (KAMU-İŞ) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümete sarı kart gösterdiklerini belirterek “Bizi kırmızı kart göstermeye zorlamayın” dedi.

Grev sürerken Başbakanlık önünde toplanan Kamu-İş ve greve destek veren Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), Kıbrıs Türk Memur Sendikası (MEMUR-SEN), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (VERGİ-SEN), Hazine Çalışanları Sendikası (HAZİNE-SEN), Meclis Çalışanları Sendikası (MEC-SEN), Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) ile Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN), bugün saat 12.00’de Başbakan Tufan Erhürman’la görüşmeye çağrıldı.
Başbakanlık önündeki eylem sırasında, “hükümet istifa”, “döviz düştü zamlar geri çekilmedi”, “hani halkın partisiydiniz”, “hani emekçiydiniz” gibi sloganlar atıldı.
Sarı kartları başbakanlık binasına doğru tutan katılımcılar, daha sonra davullar eşliğinde halay çektiler.

Kırmızı karta zorlamayın
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu basına yaptığı açıklamada, “kamu reformu” olarak bilinen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nda işçi haklarının geri götürmesinden dolayı yasanın “modern kölelik yasası” olduğunu ve kabul etmeyeceklerini kaydetti.
Memleketi mağdur etmek istemediklerini fakat hükümetin kendilerini bu noktaya sürüklediğini dile getiren Serdaroğlu, “Hükümete sarı kart gösteriyoruz. Bizi kırmızı kart göstermeye zorlamayın” şeklinde konuştu.

“İşçilerin de aklı var”
Kamu reformuyla ilgili yasa tasarısında; masa başında işçi çalıştırılamayacağının yer aldığını söyleyen Serdaroğlu, bir işçinin hem bedeni hem da fikri olduğunu, işçinin hem beden gücü isteyen işlerde hem de masa başında çalışabileceğini çünkü işçilerin de aklı olduğunu kaydetti.
Kendilerine bugüne kadar verilen tüm işleri hakkı ile yaptıklarını söyleyen Serdaroğlu, “Bugüne kadar bize bu işleri kendileri verdi. Biz de kendilerinin verdikleri işleri yapıyoruz. N’oldu şimdi kendi kendilerini mi inkar ediyorlar?” diye sordu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473