banner564

Denktaş çalışmaları aktardı

DP’nin parti içi eğitim seminerinde “Toplumsal Refahın Adil Dağılımı” konuşuldu

Denktaş çalışmaları aktardı
banner598
Demokrat Parti’nin (DP) parti içi eğitim seminerinde “Toplumsal Refahın Adil Dağılımı” konuşuldu, vergilendirme konularında fikir teatisinde bulunuldu.
Etkinliğe DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da katılarak konuşma yaptı.
Verilen bilgiye göre Serdar Denktaş, vergi konusunda kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, gönüllü ödeme alışkanlığının kazandırılması konusunda bir takım çalışmaların Bakanlık olarak da yürütüldüğünü belirterek, bu doğrultuda yapılan bir takım icraatların detaylarını aktardı.
Denktaş, “Vergi gelirlerini geçmiş yıllara nazaran arttırdık. Bunun için bir miktar kayıt dışılığı önledik, bir miktar alacaklar konusunda kolaylık sağladık, taksitlendirme imkânı yarattık. Ve hakikaten gelir toplamaya başladık. Bu gelirin bir kısmını da yine ülkemiz ve insanımıza hizmet olarak sunduk. Bu durum aynı zamanda insanlarımızı da ‘vergimi ödeyeyim’ noktasına getirdi ancak henüz istenilen seviyeye ulaşmış değiliz” diye konuştu.

Özcafer: Halkın refah seviyesi yüksek

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer de, eğitim seminerinin açılış konuşmasında, halkın refah seviyesinin yüksek olduğu sosyal devlet anlayışına dikkati çekti. Özcafer, her vatandaşın, insan onuruna yaraşan asgari bir yaşam kalitesine ulaşmasının sosyal devlet anlayışının gereği olduğuna değindi.
Fırsat eşitliği, gelirlerin adil paylaşımı kavramlarına vurgu yapan DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, bir ülkede toplumsal barışın, huzurun sağlanması ve korunmasının büyük ölçüde gelir dağılımının adil olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474