banner564

“Doktor değil köle arıyorlar”

Sıla Usar, Sağlık Bakanlığı’nın KKTC vatandaşı olmayan iki pratisyen hekimle sözleşme imzalamasını eleştirdi

“Doktor değil  köle arıyorlar”
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), Sağlık Bakanlığı’nın KKTC vatandaşı olmayan iki pratisyen hekimle sözleşme imzalamasını eleştirdi.
Sendika Başkan Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki sağlık hizmetlerindeki aksamaların gün geçtikçe arttığını, devletin az hekimle düşük ücretlerle çok iş yaptırma baskısını devam ettirdiğini ileri sürdü.
Sıla Usar, “göç yasası” olarak nitelendirdiği yasa ile hekimlerin özlük haklarının meslek onuruyla bağdaşmayan, hekimleri köleleştiren seviyeye çekildiğini ileri sürerek, hükümetin hekim bulamamakta, olanı da koruyamamakta olduğunu iddia etti.
Bakanlığın Kıbrıslı Türk hekimleri cezalandırdığını sanarak KKTC vatandaşı olmayan meslektaşlarıyla kendi istediği koşullarda sözleşme yaptığını öne süren Usar, Bakanlığın hekim değil “köle” aradığını savundu. 


KATMS: Anayasal suç işleniyor
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sağlık Bakanlığı’nın açtığı münhallerin "Anayasa ve Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na aykırı olduğu" gerekçesiyle, Sağlık Bakanlığı önünde eylem düzenledi.
KTAMS’tan bir heyet, Sağlık Bakanlığı tarafından “İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik), Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ve Radyografer veya Radyoterapi Teknikeri ile Hemodiyaliz Teknikerliği” alanında açıklanan 14 geçici statüdeki münhalin, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle, Sağlık Bakanlığı önünde pankart açtı; basına açıklamalarda bulundu.
KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan tarafından okunan basın açıklamasında, Anayasa’nın “Devletin genel yönetim ilkelerine göre yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetlerinin gerektirdiği asıl ve sürekli görevler, kamu görevlileri eliyle yürütülür” maddesine rağmen, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, “muhasebe, arşiv, kayıt, eczane gibi görevlerde, asıl ve sürekli kamu hizmetleri, taşeron temizlik şirketi bünyesinde temizlik işi yapmak üzere istihdam edilen kişilere yaptırıldığı ve anayasal suç işlendiği” savunuldu.



Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473