banner564

Düzenleme yapıldı

Benzin ve gazyağına 10’ar kuruş, eurodizele de 5 kuruş zam geldi

Düzenleme yapıldı
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında akaryakıt fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere düzenleme yapıldığını, benzin ve gazyağına 10’ar kuruş, eurodizele de 5 kuruş zam geldiğini açıkladı.

Buna göre, kurşunsuz benzinin litresi 98 oktan 4.60 TL, 95 oktan 4.42 TL, gazyağı 4.11 TL, eurodizel ise 4.18 TL’den satılacak.
Denktaş, 2018 yılının zor bir yıl olacağına yönelik uyarılarını yineleyerek, bütçenin geçmesinin gecikmesi, yerel seçimler, Türkiye’deki seçimler, dövizde yaşanan dalgalanmanın etkisiyle sorunlar yaşandığını dile getirdi. 
Dövizde yaşanan dalgalanmadan doğan sorunların muhalefet tarafından hükümeti yıpratma amaçlı kullanıldığını söyleyen Denktaş, akaryakıt fiyatlarının belirlenme aşamalarını anlattı. 
Son dönemde akaryakıt fiyatında düşüş ihtimali bulunmadığını, dövizin yükseldiğini söyleyen Denktaş, KKTC’nin civardaki 42 ülke arasında asgari ücret açısından 17’nci, akaryakıt fiyatı açısından ise üçüncü durumda olduğunu kaydetti. 
Akaryakıt fiyatlarına baskılama yapıldığını söyleyen Denktaş, normal seyrine bırakılsaydı oluşan kaybı gidermek için akaryakıta 80 kuruş zam yapmak durumunda kalınacağını belirtti. 
Denktaş, şöyle devam etti: 
“Normal akışında bırakılsa 9’undan bugüne 8 kuruş benzine, 8 kuruş gazyağına, 9 kuruş euro dizele zam yapmamız gerekirdi, dizeldeki artışı benzine yedirmek suretiyle bu akşamdan itibaren 10’ar kuruş benzine 5 kuruş da eurodizele fiyat düzenlemesi yapılacak. Fiyat İstikrar Fonu’nu sıfırlasak da 21 gün sonra dövizde ve borsada artış olduğu müddetçe bu artış vatandaşa yansıyacak, bunun önüne geçmemiz mümkün değil” 
Yüzde 40’a yakın gelirlerde kayıpla dövizdeki farkı en ucuz fiyatla vatandaşa yansıtmaya çalıştıklarını söyleyen Denktaş, “Bunun üzerinden politika yapmak duyarsızlıktır, sorumsuzluktur” diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473