banner564

Vatandaş perişan

Son 6 aylık süreçte TL’nin, döviz karşısında yüzde 30 değer kaybettiğini belirten Sucuoğlu, acil önlem çağrısı yaptı

Vatandaş perişan
banner598

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, toplumda adaletli gelir sağlamanın öncelikli görev olduğunu, haksız yere giderek açılan makasın yasal düzenleme ile nasıl kapatılacağı çalışmasına derhal başlamak gerektiğini söyledi.

UBP Milletvekili Sucuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, son 6 aylık süreçte TL’nin, döviz karşısında yüzde 30 değer kaybettiğini, hayat pahalığı olarak maaşlara yansıtılan enflasyon oranının ise yüzde 12.11 olduğunu belirtti.
“Uzun yılların ihmali sonucu dar gelirli vatandaşımızın maaşı ile yüksek gelirli maaş farkı yaklaşık 6.5 asgari ücrete ulaşmış ve son maaşlara yansıyan farklı hayat pahalığı katkısı ile yaklaşık 7 katına çıkmıştır” diyen Sucuoğlu, bu koşullarda devletten düşük maaş çekenlerin brüt 479 TL (net 330 TL ) hayat pahalığı alırken, yüksek maaş alanların ki vekiller de bu kategoridedir, aldıkları brüt katkının 2 bin 175 TL (net 1700 )olduğunu vurguladı.
Bunun kabul edilebilir bir fark olmadığını dile getiren Sucuoğlu, “Bazı kesimlerin dediği ve yazdığı gibi ben bu parayı almıyorum veya bağışlayacağım söylemi yerine bu, haksız yere giderek açılan makasın yasal düzenleme ile nasıl kapatacağım çalışmasına derhal başlamak gerekiyor” dedi.

CAS çalışanları cezalandırılıyor
Öte yandan UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, hükümet eğer CAS çalışanlarıyla ilgili gayri yasal işler yapıldığını düşünüyorsa, yargıya başvurması gerektiğini, çalışanların hiç suçu olmamasına rağmen cezalandırıldığını savundu.
Faiz Sucuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkililerinin CAS'ın özel şirket olduğunu ifade ettiklerini ancak 16 Temmuz’a bu özel şirkette çalışanların alacaklı oldukları paraları ödediğini belirterek, “Bundan böyle çalışanını ödeme zorluğu çeken veya ödeyemeyen özel şirketlere hükümet ödeme yapacak mı? Cevap, ‘hayır’ ise hangi yasa ve hangi yetkiye dayanarak CAS çalışanlarına bu ödeme yapılmıştır?” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474