banner564

Ehliyet yok ‘Alkol’ var

Çalıştığı işyerine tamir için bırakılan lüks arabayla trafiğe çıkan ve yolda sürat denemesi yapan 21 yaşındaki sürücü, virajda 4 takla attı

Ehliyet yok  ‘Alkol’ var
banner598
Onur ULAĞ
Kendisine ait olmayan araba ile 136 promil alkol tesiri altında sürat denemsi yapan 21 yaşındaki Eugene Mandityira isimli genç bu hatasının bedelini ağır ödedi.
Gönyeli Ağıllar Çemberi olarak bilinen bölgede dün aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazasında JG 284 plakalı lüks araç kullanılamaz hale gelirken Eugene Mandityira isimli sürücü şans eseri olayı yara almadan atlattı.
Elde edilen bilgilere göre, Eugene Mandityira (E-21), dün sabah 03.00 sıralarında Gönyeli’de bulunan Asil Sokak üzerinde kendine ait olmayan JG 284 plakalı araç ile Lefkoşa’dan Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada sağa meyilli virajda direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç yolun sol kısmında bulunan hendeğe çarptıktan sonra boş arazi içerisinde dört takla attıktan sonra durabildi. Kaza sonucu araç sürücüsünde herhangi bir yaralanma olmazken araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Hem ehliyetsiz hem alkollü
Öte yandan elde edilen bilgilere göre Eugene Mandityira isimli sürücü, Girne’de oto elektrik tamiratı yapan bir dükkanda çalıştığı ve tamir için getirilen JG 284 plakalı aracı gece iş yeri sahibinden izinsiz bir şekilde alarak kullandığı öğrenildi.
Ayrıca sürücünün ehliyetsiz ve olay esnasında 136 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ehliyetsiz sürücü kazadan sonra tutuklanarak Lefkoşa Merkez Karakolu hücresine yerleştirildi. Polisin kazayla ilgili tahkikatı devam ediyor.

Bir haftada 78 kaza oldu
Öte yandan ülke genelinde 21-27 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen 78 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, kazaların 1’i ölümle, 17’si yaralanmayla, 60’ı sadece hasarla sonuçlanırken, toplam hasar miktarı da 411 bin 301 TL oldu.
Kazaların 33’ü Lefkoşa, 19’u Girne, 13’ü Gazimağusa, 9’u İskele ve 4’ü Güzelyurt’ta gerçekleşti.
Aynı sürede ülke genelinde yapılan rutin trafik kontrollerinde, 993 trafik suçu rapor edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474