banner564

Dert dinledi

Akdağ’ın davetine katılan sivil toplum örgütü temsilciler, sudan sağlığa birçok sorunu dile getirdi

Dert dinledi
banner598
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ dün gün içinde yaptığı resmi ziyaretlerin ardından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kançılaryası'nda, KKTC’de faaliyet gösteren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onaylı üniversitelerin rektörleri ve önde gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerini kabul etti.
Toplantıya katılanlar arasında Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da vardı.
Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşanan bazı sorunları Bakan Akdağ’a aktardı.
Su, sağlık, ekonomi, ulaşım, vatandaşlık gibi konularda yaşanılan aksaklıklara dikkat çeken sivil toplum örgütü temsilcileri Bakan Akdağ’dan destek talep etti.
Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’nin sağladığı desteklerle ayakta durduğunu ifade eden örgüt temsilcileri, “Anavatan Türkiye’den gelen suyun ve maddi kaynakların heba edilmeden toplumun tüm kesimlerine eşit şekilde ulaştırılması gerektiğini” dile getirdi.
Kuzey Kıbrıs’ta özellikle sağlık alanında ciddi bir reforma ihtiyaç olduğunu aktaran örgüt temsilcileri, Türkiye’de uzun dönem Sağlık Bakanlığı yapan Bakan Akdağ’ın bu konuda KKTC hükümetine yol göstermesini istedi.
Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de Kıbrıs sorunu konusunda devam eden müzakerelerin artık sona erdiğini savunarak, Türkiye ile birlikte KKTC’nin yeni bir yol haritası belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Akdağ: Siz bize biz size destek olacağız
Akdağ, KKTC'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, yeni kurulan kabinede başbakan yardımcılığı görevine getirildiğini hatırlatarak "Benden takip etmemi istenen konuların başında da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilişkilerimiz geliyor" dedi.
Gerçekleştirilen görüşmelerle Kıbrıs'ın daha da gelişmesine nasıl katkı sağlanacağının yollarının araştırılacağını aktaran Akdağ, "Siz bizlere, siyaset yoluyla hizmet etmek isteyen kişilere destek olacaksanız, bizler sizlere destek olacağız." dedi.

Çözüm için gereken ziyadesi ile yapılmıştır…
Akdağ, Kıbrıs'taki Türk toplumunun yıllardır büyük bir haksızlığa maruz bırakıldığına dikkati çekerek "Ama bu haksızlık, bu toprağın gelişmesini, ilerlemesini, refah seviyesini artırmasını engelleyebilmiş midir? Hayır." diye konuştu.
Bu haksızlığın devam etmesine rağmen dayanışma içerisinde bu gelişmenin sürdürüleceğine işaret eden Akdağ, amacın Kıbrıs'taki Türk toplumunun hakkaniyet içerisinde, uluslararası hukuk ve eşitlik prensipleri çerçevesinde, güvenlik ve barış içerisinde yaşamına devam etmesi olduğunu vurguladı.
Akdağ, "Bunun için her türlü çözüme, Türk tarafı her zaman, gerek KKTC gerekse Türkiye Cumhuriyeti hazır olmuştur. Her zaman çözüme yaklaşılması için gerekenleri ziyadesiyle yapmıştır." dedi.

Türkiye her zaman barıştan yana…
Türkiye'nin garantör ülke olarak KKTC'deki soydaşların hak ve hukuklarını en yüksek seviyede muhafaza etmeleri için gerekenleri yapmaya devam edeceğini vurgulayan Akdağ, "Kaldı ki Kıbrıs Türk toplumunun iradesi de bunu sağlamaya yetecek bir iradedir." değerlendirmesinde bulundu.
Akdağ, Türkiye'nin her zaman barıştan yana olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade ederek "Kıbrıs toprakları üzerinde iki toplumun eşit haklarına dayalı olmayan hiçbir çözümün çözüm olmadığını aslında dünyada herkes de biliyor" görüşünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473