banner564

“Tüketicinin güveni sarsıldı”

Tabipler Birliği, gıda güvenliği konusunda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini göreve çağırdı

“Tüketicinin güveni sarsıldı”
banner598
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği As Başkanı ve Çevre Sorumlusu Teksen Köroğlu, gıda güvenliğiyle ilgili uyarılarda bulunarak tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini halk sağlığı adına göreve çağırdı. Köroğlu, gıda güvenliğinin birlikte sahiplenilerek çözümlenmesine destek istedi.
Köroğlu yazılı açıklamasında, "Son zamanlarda basında çıkan demeç ve yorumlar üzerine sağlıklı gıdayı tarladan sofraya kadar kesintisiz bir şekilde getirme görevini paylaşan Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın görev ve sorumluluklarını yeterince yerine getirmediklerini üzülerek görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
abipler Birliği’nin yıllardır gıda güvenliği konusunda geçirilmeyen yasa ve tüzükler hakkında araştırmalarını sürdürdüğünü kaydeden Köroğlu, çözüm önerileri ve beklentilerini dönemin hükümetleri ve bakanlıklarına ısrarla ilettiklerini söyledi. Köroğlu, sağlıksız sürecin, ihmal ve yetersizliklerin durdurulması için gerekli uyarları yaptıklarını anlattı.
Köroğlu, Üretimden tüketime tüm zincirin kontrol atlında tutulması gerekirken KKTC’de en yetkili ağızlardan yapılan kabul edemeyecekleri ve hedef şaşırtan açıklamalar karşısında hayretler içinde kaldıklarını ifade etti. Köroğlu "Limit üstü kalıntı çıkması halk sağlığı tehlikeye girdi demek değildir; sebze ve meyvelerin kimyasal analizleri yapılamıyor ama bunun çok tehlikeli bir durum olduğunu sanmıyorum” gibi açıklamaları örnek gösterdi.

“Gerekirse meclis olağanüstü toplansın”
Teksen Köroğlu açıklamasında, halk ve çevre sağlığı için Meclis’in gerekirse olağanüstü oturumlarla yasaları AB normlarına uygun bir şekilde geçirmesini ve hakkaniyetli bir şekilde uygulanmasını istediklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474