banner564

Irkçı zihniyet

Güney’deki muhaceret dairesi annesi Rum, babası Türk olan çocuğa Kıbrıs pasaportu verilmiyor

Irkçı zihniyet
banner598
 Güney Kıbrıs’taki muhaceret dairesinin, annesi Kıbrıslı Rum,  babası Türk olan bir çocuğa pasaport vermediği bildirildi.
   Babanın “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne” yasal olarak giriş yaptığını ve 2018 yılının Kasım ayına kadar oturma izni bulunduğunu yazan Politis gazetesi, şu an neredeyse dört aylık olan bebeğin ebeveynlerinin, 3 yıldır evli olduklarını ve Larnaka’nın bir köyünde yaşadıklarını belirtti.
   İstanbullu olan babanın, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne yasal havalimanından giriş yaptığını ve 2018 yılının Kasım ayına kadar “Kıbrıs Cumhuriyeti”nde oturma iznine sahip olduğunu kaydeden gazete, ailenin birkaç ay önce çocuğa pasaport çıkarmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.
   Gazete, yapılan şikâyetin ardından, durumu inceleyen Rum Çocuk Hakları Komiseri Lida Kursumba’nın ofisinin aktardığı bilgilere göre, ailenin başvurudan birkaç gün sonra çocuğun doğum belgesinin, babanın “yerleşik” olarak tabir edilmesinden ötürü geçerli olmadığı konusunda bilgilendirildiğini yazdı.
   Gazete Kursumba’nın mektubunda, annenin ilgili belgeleri sunması esnasında, eşinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” topraklarına yasal bir şekilde giriş yaptığı ve ikamet ettiğini kanıtladığını belirttiğini de iletti.
   Gazete, son zamanlarda Rum Nüfus Kayıt ve Muhaceret Dairesi’ne ve bölge kaymakamlıklarına kimlik veya pasaport için başvuran Kıbrıslı Türklere kasıtlı olarak zorlukların çıkarıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474