banner564

El-Sen endişeli

KIB-TEK yönetiminin yeni istihdamlara gideceğini savunan Öksüzoğlu, bu konuda şeffaf olunmasını istedi

El-Sen endişeli
banner598
EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yönetiminin yeni istihdamlara gideceği yönünde duyum aldıklarını, bunun Sendikayı endişelendirdiğini belirtti. 
Yazılı bir açıklama yapan Özksüzoğlu, “Ortada hangi mevkilere, hangi vasıflara sahip, hangi sınavla ve hangi gerekçe ile istihdam yapılacağına ilişkin hiç bir açıklama yoktur. Endişeliyiz çünkü, her işlemi halkın gözü önünde ve bilgisi dahilinde olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Yöneticileri hükümeti oluşturan parti ve/veya partilerce oluşturulan bir yönetim kurulunun, gizli kapılar ardında kararlar alıp oldu bittiler yaratma alışkanlığına son verilmelidir” ifadelerini kullandı. 
Sendikanın ihtiyaç duyulan mevkilere istihdam yapılmasına karşı olmadığını kaydeden Öksüzoğlu, tüm yurttaşlara fırsat eşitliği temelinde, uygun vasıflara sahip olanlar arasında yapılacak sınavlarla istihdamların yapılması gerektiğini belirtti. 
    Öksüzoğlu, şaibeli olayların önüne geçmek için mecliste hazır bekletildiğini savunduğu “Özerkleşme Yasa Tasarısı”nın bir an önce gündeme alınıp yasalaşmasını istedi. 

El-Sen’den TDP’ye ziyaret
Öte yandan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu ve beraberindeki heyet, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.  Öksüzoğlu, 2012 yılında TDP ve üç partinin Cumhuriyet Meclisi’ne sunduğu Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) özerkleşmesine ilişkin yasa tasarısının yeniden gözden geçirilerek ekim ayında Meclis’e sunulması konusunda TDP’den destek istedi. 
EL-SEN Başkanı Öksüzoğlu Özyiğit’e sorunlarını içeren bir de dosya sundu. 

Özyiğit: Gerekeni yapacağız
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, 2012 yılında UBP hükümeti döneminde yasa tasarısının TDP, CTP, DP ve ÖRP tarafından Meclis’e sunulduğunu, dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün de özerkleşme talebine olumlu baktığını belirterek söz verdiğini anımsattı. Ancak bu sözün tutulmadığını belirten Özyiğit, yasa tasarısını Meclis’e sunan partilerin de daha sonra iktidara gelmelerine karşın imzalarına sahip çıkmadıklarını kaydetti. 
Özyiğit, KIB-TEK’in özerk, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir yapıya kavuşmasından yana olduklarını dile getirdi. Özyiğit, kurumun bu yapıya kavuşması adına sendika ile birlikte ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473