Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), enerji maliyetlerini etkileyen unsurlardaki artışlar nedeniyle elektrik tarifelerinde düzenleme yapma zorunluluğu doğduğunu duyurdu.
KIB-TEK’ten yapılan açıklamada, kurumun son 14 aylık süre zarfında elektrik tarifelerinde herhangi bir düzenlemeye gitmediği belirtildi. Bu süre içerisinde yakıt fiyatlarında yüzde 60’ın üzerinde, hayat pahalılığında yüzde 38 ve döviz kurlarında yüzde 18’in üzerinde artış meydana geldiği ifade edildi.
Açıklamada, maliyetleri etkileyen tüm faktörlerin değerlendirilmesi sonucunda, KIB-TEK’in mali yapısının sürdürülebilmesi amacıyla elektrik tarifelerine 1 Haziran 2026 itibarıyla yüzde 22 oranında artış yapılmasının zorunlu hale geldiği kaydedildi.
ELEKTRİĞE %22 ZAM GELDİ
Merakla beklenen zam haber geldi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, enerji maliyetlerini etkileyen unsurlardaki artışlar nedeniyle elektriğe yüzde 22 zam yaptı. Yeni tarifeler 1 Haziran 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz - 3 hafta Önce
TL kullandığımız için bedel ödemediğimiz tek bir gün bile yok. Eee peki niye TL. TL Erdogandir. TL siyasi iktidarın ta kendisidir. Para birimi Siyasi iktidarın aynasıdır. Ee niye TL, Eee niye Erdoganı secersiniz a gamaşalar?
SAYFALARTüm Sayfalar
Mahkeme ilan 09.06.2026
TEREKE İLANI NO 133-134 22.05.2026
Lefkoşa kaza mahkemesi 12.05.2026
TEKERE İLANI
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER


Elektrik, su ve her turlu vergi ve harclara durmadan zam yaparak bunu dunyanin icinde bulundugu duruma baglamak disinda, KKTC halkinin yasamini az da olsa kolaylastiracak bir ekonomik vizyonunuz ve misyonunuz var mi acaba?
Bu hayvandan daha aşağı pislik hükümet sürüsünün vizyon ve misyonu ancak hırsızlıktır...Ama bu koyun sürüsü halka da müstehaktır..