banner564

‘Gel barışalım’ demiş

Ahmet İdiskut, boşanma aşamasında olduğu eşini darp edip, zorla kaçırdığı iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı

‘Gel barışalım’ demiş
banner598

 Suna ERDEN

   Kadına yönelik şiddete karşı Lefkoşa’da gerçekleştirilen yürüyüşün üzerinden daha iki gün geçmemişken bir vaka daha yaşandı. Ahmet İdiskut isimli zanlı, boşanmak isteyen eşini Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi park alanı içerisinde darp edip, zorla kaçırmaya çalışmakla suçlandı.
   Zanlı şikayet üzerine gözaltına alınırken, olayın soruşturmasını daha yeni kurulan Polis Genel Müdürlüğü Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi üstlendi. Zanlı polisteki sorgusunun ardından dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesinde görevli polis memuru Cennet Koruk, Ahmet İdiskut’un 26 Kasım tarihinde Lefkoşa'da Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde boşanma aşamasında olduğu eşi C.İ'.yi kendisi ile barışmayı kabul etmediği gerekçesi ile darp ettiğini söyledi.

İddiaları redetti

   Polis, zanlının C.İ.’yi zorla araca bindirmeye ve kaçırmaya çalıştığını belirtti.Zanlının 2012 yılında yine eşi C.İ.’yi darp ettiği gerekcesi ile yargılanıp mahkum edildiğini söyleyen polis, bu olgular kapsamında zanlının teminata bağlanmasını talep etti. 
   Mahkemede söz alan  zanlı Ahmet İdiskut ise C.İ.’yi darp etmediğini ve zorla arabaya bindirmeye çalışmadığını öne sürdü. Geçmişte olan davada ise eşinin kendisinden şikayetçi olmadığını ve davanın öyle sonuçlandığını iddia etti.
  Mahkeme, 10 bin TL nakit teminmata yatırması ve  2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzlaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473