banner564

Gençler el ele verdi

İslam Suiçmez, Türkiye’de üniversite eğitiminde görev aldığı sosyal sorumluluk projesini Kuzey Kıbrıs’a taşıdı

Gençler el ele verdi
banner598
Erkut MAHSUCU 
Türkiye’nin Eskişehir ilindeki üniversite eğitimi sırasında yardıma muhtaç kişilere ve kurumlara yardım edebilmek için oluşturulan el ele projesinde görev alan İslam Suiçmez, eğitimini tamamladıktan sonra vatanı KKTC’ye döndü. 
Benzer uygulamayı burada neden yapmamayım sorusunu kendine soran Suiçmez, düşüncesini sosyal paylaşım sitesinden yaydı. 25 Haziran 2016 tarihinde amacını ortaya koyduğu bir toplantı yaptığı zaman 37 kişinin buraya katıldığını gördü.
Kıbrıs Türkü’nün yardımsever olduğunu bilen Suiçmez, ilk toplantı sonrasında insanlara yardım yapabilmek için kolları sıvadıklarını anlattı…

“El ele oluşumu siyasetle ilişkili değil” 
Diyalog’a konuşan İslam Suiçmez, “İlk toplantımızda arkadaşlarımızla misyonumuzu belirledik. Misyonumuz; gücümüzün yettiği kadar elimizden geldiğince yararlı olmaktı. İlkelerimizi de belirlemiştik. Asla dil, din ve ırk ayrımı yapılmayacaktı ve bu oluşum asla siyaset ile ilişkilendirilmeyecekti. Bu çerçevede o tarihten bu yana yardımlar yapıyoruz” dedi.
Gönüllü çalışan arkadaşlarının yaş ortalamasının 20 olduğunu anlatan Suiçmez, “Bu ekibin içindeki arkadaşlarımın hepsi vaktinden, bütçesinden ve yüreğinden vererek insanlara yararlı olmaya çalışıyorlar” dedi. 

“Toplanan bakliyatları muhtaç ailelere dağıttık”
Suiçmez, 25 Haziran’dan bugüne neler yaptıklarını ise şu ifadelerle anlattı, “19 Temmuz gecesi “sevgiliyle tanışma günü” diyerek Değirmenlik Düğün Parkı’nda kermes ve konserler düzenledik. Bu KKTC’deki ilk etkinliğimizdi ve hayal ettiğimizden de iyi geçti. 19 Temmuz günü geleneksel kermes günü olarak belirlendi. Sebebi ise 20 Temmuz’dan ötürü hiçbir siyasinin gelemeyecek olmasıdır. O gün tüm etkinliklerden farklı olarak sanatçılara plaketlerini çocuklarımız verdi. Şarkı söylemek isteyen, dans etmek isteyen çocuklarımız sahneye çıktı. Kermesten kazanılan gelir ise merkez ofisimizi tutmak ve giderleri için kullanıldı. İkinci etkinliğimiz Erülkü Süpermarket önünde stant kurmak oldu. Marketin girişlerinde broşür dağıtarak, “aldığınız ürünlerden 1 tane de fazladan alıp ihtiyaçlı kardeşlerinize ulaştırmak ister misiniz” mesajını halkımıza vermek istedik. Bu etkinliğimize “ Alıp-Verme Zamanı” dedik. Bu toplanan bakliyatları depomuzda türlerine göre ayırıp daha önce muhtarlardan aldığımız ihtiyaçlı ailelere ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Elimizdeki bakliyatlar azaldıkça marketlerin önlerinde stantlar kurmaya devam edeceğiz.”

“Ofisimizi kütüphane olarak halka açtık”
İslam Suiçmez, “Bizim için bence en önemli konu tespit olayıdır. Ailelerimizi önce ziyaret ediyoruz, durumlarını görüyoruz, ihtiyaçlarını yazıp sonra yardım ediyoruz” diyen Suiçmez, “Şuana kadar İncirli, Paşaköy, Türkmenköy, Gaziköy, Değirmenlik, Minareliköy ve Gönyeli de çeşitli ailelerimize yardımlarda bulunduk” dedi.  İşin aslı yetişkinlerimize bir zamanlar çocuk olduklarını ve çocuklarımıza her zaman değerli olduklarını hatırlatmaya çalışıyoruz. Ofisimiz kütüphane şeklindedir. Halkımızın okuma alışkanlığını geliştirmek ve ileriye götürmek için burayı kütüphane olarak kullanılıyoruz” şeklinde konuştu. 

Dernekleşme sürecine girildi 
İslam Suiçmez, Elele Projesi’ni dernekleştirmek için çalışmalara başladığını da sözlerine ekledi. 
Suiçmez, “Bizim inancımız büyük, yüreğimiz istekli ve gönüllü. Biz istedikçe, halkımızda bizimle birlikte istiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473