banner564

8 Eylül son gün

TÜK’ten yapılan açıklamada, tohumluk arpa ve patates için teklif kabul edildiği bildirildi

8 Eylül son gün
banner598
Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK), 2016 – 2017 ekim sezonunda çiftçilerin kullanması maksadıyla, tohumluk arpa ve tohumluk patates için teklif kabul etmeye başladığını duyurdu. 
Açıklamada, ihale ile ilgili tekliflerin en geç 8 Eylül Perşembe günü saat 15.00’e kadar kurumun Lefkoşa merkez müdürlüğünde bulunan teklif kutusuna atılması gerektiği kaydedildi. 
Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 2016-2017 ekim sezonunda çiftçilerin kullanımı maksadıyla 2016 ürünü 1000 metrik ton sertifikalı Akhisar 98 çeşidi tohumluk arpa ve/veya Kıbrıs şartlarında daha önce ekimi yapılıp adaptasyonu sağlanmış 2016 ürünü sertifikalı tohumluk arpa çeşitleri il ilgili kapalı zarf usulü ile teklif kabul ediliyor. Açıklamada bunun yanında 1000 metrik ton 2016 – 2017 ekim sezonunda çiftçilerin kullanımı maksadıyla 2016 ürünü Akhisar 98 çeşidi tohumluk materyali dökme arpa için de kapalı zar usulüyle teklif kabul edildiği ifade edildi. 
Öte yandan, TÜK’ten yapılan açıklamada, 2016 yılı ürünü tohumluk patates temini için de kapalı zarf usulüyle teklif kabul edildiği belirtilerek, söz konusu tekliflerde ürünlerin AB üretimi olması koşulu aranacağı belirtildi.
Açıklamada, bu çerçevede 325 metrik ton Spunta, 25 metrik ton Sifra, 50 metrik ton Asterix (sanayi tipi), 25 metrik ton Liseta, 25 metrik ton Bellini, 15 metrik ton Sagitta (sanayi tipi) ve 10 metrik ton Compass alınacağı kaydedildi. Açıklamada, tekliflerin tümünün CIF G. Mağusa teslimi ve yüzde 10 artı veya eksi alıcı opsiyonuyla verilmesi istendi. 
Kurum açıklamasında söz konusu ihaleler ile ilgili tekliflerin en geç 8 Eylül Perşembe günü saat 15.00’e kadar kurumun Lefkoşa’daki Merkez Müdürlüğü’nde bulunan teklif kutusuna atılması gerektiği belirtildi. Tohumluk patates ihalesi şartname bedelinin 250 TL, Akhisar 98 çeşidi tohumluk arpa materyali şartname bedelinin 50 TL ve sertifikalı Akhisar 98 tohumluk arpa bedelinin 50 TL olduğu belirtilen açıklamada, şartnamelerin kurumun Lefkoşa’daki müdürlüğünden temin edilebileceği ifade edildi. 

Hibe destekli balyalar…
Öte yandan KKTC Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, hibe destekli balyaların Geçitkale, İskele, Haspolat, Güzelyurt ve Akdoğan’da bulunan Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) depolarından temin edilebileceğini açıkladı.
Birlik başkanı Alpay Orhan yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve TÜK yetkilileri ile yapılan görüşmede, küçükbaş hayvan üreticileri ve diğer aile işletmelerinin hibe destekli balyaları kendi bölgelerine yakın TÜK depolarından alabilmesi üzerinde anlaştıklarını söyledi.
Orhan, 5 Eylül Pazartesi günü adaya gelecek olan balyaların, limandan söz konusu TÜK depolarına dağıtılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474