banner564

Gözler bu davada

Güney Kıbrıs’ta öldürülen iş adamı Ernesto Leonidis’in katil zanlıları oldukları öne sürülen ve Tatlısu’da düzenlenen operasyonda yakalanan dört zanlı mahkemeye çıkarıldı

Gözler bu davada
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da önceki gün yakalanan ve Güney Kıbrıs’ta, 8 Şubat 2018 tarihinde işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen Gürcistan uyruklu zanlılar Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
   Duruşmada Rum polisinin, 8 Şubat 2018 tarihinde Limasol’da işlenen cinayetle ilgili olarak, zanlı Alexix Moisidis, zanlı Jan Ponizil ve zanlı Georgios Otsibili’nin isimlerini, ayrıca Alexix Mosidis ile Jan Ponizil’in resimlerini, Türk polisine ulaştırdığı açıklandı.

4 Tabanca 8 mermi bulundu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30 sıralarında Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde yapılan arama sonucunda, ona ait bel çantası içerisinde Bir adet toplu tabanca ile 6 canlı mermi bulunduğunu söyledi. 
   Aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de Bir gazlı tabanca ile şaçma bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede bulunan ve mesele ile bağlantılı olan zanlı  Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgahında ise bir iki tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. 

Cinayete karıştılar

Tabancaların balistik incelemeye gönderileceğini bildiren Erdelhan, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti. 
Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Erdelhan, Rum polisi tarafından, zanlıların Güney Kıbrıs’ta bir cinayete karıştıklaırnın kendilerine bildirildiğini ve zanlı Alexix Moisidis, zanlı  Jan Ponizil ve zanlı  Georgios Otsibili’nin isimlerini, ayrıca zanlı Moisidis ile zanlı  Jan Ponizil’in resimlerini kendilerine ulaştırdığını söyledi. Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı, zanlıların 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473