banner564

Çocuklar suç işliyor

Haspolat'da atıl durumdaki bir fabrikadan hırsızlık yaptıkları tespit edilen ikisi 17 yaşında dört zanlı tutuklandı

Çocuklar suç işliyor
banner598

 Suna ERDEN

   Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikadan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.A. (E-17), İbrahim Akdeniz (E-19), Ulaş Çelik (E-18),  M.G. (E-17) gözlatına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar hakkında iddialar aktarılarak tutuklama talep edildi. 
   Soruşturmayı yapan polis,  zanlıların 24 Ağustos 2018 tarihinde 20.00-20.30 saatleri arasında, Haspolat'da atıl durumda olan bir fabrikanın bahçe kapısını hasar yapmaksızın açıp içeriye girdikten sonra, tasarruflarında bulundurdukları çekiç ile kilitli vaziyette bulunan ambar kapısının üzerinde bulunan asma kilidi kırıp hasara uğrattıklarını belirtti. 
   Polis, fabrikaya giren zanlıların, ambar içerisinde bulunan su tesisatında kullanılan demir parçalarını çaldıktan sonra aynı yerden çıkış yaptıklarını anlattı. Polis, 17 yaşındaki S.A.’nın olay mahallinde suçüstü tespit edildiğini ve içeriye üç arkadaşıyla birlikte girerek, hırsızlık yaptıklarını itiraf ettiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlı S.A.'nın kullanımında bulunan ve olay mahallinde tespit edilen GZ 465 plakalı van araç içerisinde yapılan kontrolde çalınan malzemeler ile yine binaya giriş yaptıkları demir kapının önünde çaldıkları malzemelerin bulunduğunu anlattı. 
   Polis, bahse konu asma kilidi kırdıkları çekicin de tespit edilip, olay yeri inceleme uzmanı tarafından resimlendikten sonra emare olarak alındığını kaydetti. Polis, zanlıların evinde arama yapıldığını ve kanunsuz birşey bulunmadığını söyledi.  Zanlıların bölgede işlenen faili meçhul suçlarla alakaları olup olmadığının araştırılacağını belirten polis, üç gün tutuklu kalmalarını talep etti. 
   Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474