banner564

Hamdi’nin keyfi kaçtı

Kiralık araçta uyurken polisin dikkatini çeken ve yapılan aramada üzerinde 3 gram uyuşturucu bulunan zanlıya 4 ay hapislik verildi

Hamdi’nin keyfi kaçtı
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da Trafik Şubesi ekipleri tarafından 10 Nisan 2018 tarihinde yapılan kontrollerde kiralık araç içerisinde uyuduğu için dikkat çeken ve yapılan aramada üzerinde uyuşturucu bulunan Hamdi Ayın hakkındaki dava karara bağlandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 3 gram 701 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundurma suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın dünkü karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Attila Enver Etkin hazır bulundu. 
Duruşmanın kararını okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının arttığına ve toplum sağlığını tehdit eden suçlardan olduğuna değindi. 
Ulunay, sanığın 3 gram 701 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi kişisel kullanımı için temin ettiğini ve bu miktarın kişisel kullanım miktarları arasında olmasını ve ticari amaç gütmemesini lehine değerlendirdiklerini belirtti. 

4 ayla kurtuldu
Ulunay, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.
Yargıç Ulunay, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek oybirliği ile 4 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamdi ayın
Hamdi ayın - 5 yıl Önce

Bu haber bana ait ama yazılarda eksiklik var ya düzgün haber yapın doğruyu yazın yada kaldırın bu yazıyı yarın avukatim dava açacak diyalog gazetesine bilginiz olsun

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474