banner564

Yargıya gidilecek

Sendikal Platform, hayat pahalılığı ödeneğinden yüzde 2 kesinti yapmasını protesto etti

Yargıya gidilecek
banner598

 Sendikal Platform, Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığı ödeneğinden yüzde 2 kesinti yapmasını protesto etmek amacıyla dün Başbakanlık önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

Sendikal Platform, Başbakanlık kapısına siyah çelenk bıraktı. Eylemde Bakanlar Kurulu kararının geri alınmaması halinde, Anayasa Mahkemesi’nden ara emri ve iptali için karar alınacağı açıklandı.
Sendikal Platform, hayat pahalılığı ödeneğinden yüzde 2 kesinti yapmasını protesto etti.
“Müdür, Müsteşar Atarken Tasarrufu Düşünmeyenlere yüzde 2’yi Gasp Ettirmeyeceğiz” pankartı açılan eylemde, Sendikal Platform adına Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı konuşma yaptı ve ardından, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ortak basın açıklamasını okudu.
Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkenin sorunlarını çözme iddiasıyla oluşturulan yeni hükümetin ilk icraatının Bakanlar Kurulu’nda çıkardığı yasa gücünde kararnameyle emek düşmanlığı yaparak, yasa gereği ödenmesi gereken hayat pahalılığını kırpmak olduğunu savundu.  
Ödenmesi gereken hayat pahalılığından kesinti yapılmasına gerekçe olarak ise eski hükümetin bir önceki hayat pahalılığı ödeneğinde hatayla fazla ödeme yaptığının ve onun düzeltileceğinin söylendiğine dikkat çeken Bıçaklı, geçmiş hükümetin Ekim, Kasım, Aralık ayında yasa gücünde kararname ile hayat pahalılığını dondurulduğunu anımsattı.

Kabul edilemez
Kararda “Hayat pahalılığından 2 puan eksilterek tasarruf sağlanması gerçekleştirilecek”  ifadelerine yer verildiğine dikkat çeken Bıçaklı, yani hükümetin bir taraftan yanlış yapıldı dediğini, diğer taraftan da tasarruf yapmak için böyle bir karar aldığını kaydetti.
Bakanlar Kurulu kararının geri alınmaması halinde, Sendikal Platform’un Çarşamba günü yeniden bir araya gelerek, Anayasa Mahkemesi’nden ara emri ve iptali için karar alacağını sözlerine ekledi.
Bıçaklı’nın konuşması ardından KTAMS Başkanı Güven Bengihan ortak basın açıklamasını okudu.
Ortak açıklamada, UBP-HP Hükümeti’nin ilk icraat olarak yasa gücünde kararname ile ve hiçbir sendika ile istişare yapmadan, “tasarruf” gerekçesiyle çalışanların, emeklilerin ve Sosyal Sigortalıların yasal olarak alması gereken hayat pahalılığı ödeneğinden yüzde 2 kesinti yapmaya karar verdiğine dikkat çekilerek, bunun kabul edilemez olduğu vurgulandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473