banner564

İki üzücü haber

Mormenekşeli Vural Çeliker 81 yaşında hayatına kıydı, 25 yaşındaki A.Y. ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

İki üzücü haber
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa bölgesinde dün art arda yaşanan iki intihar vakası bölgede büyük şok yarattı. Tatlısu’da öğle saatlerinde 25 yaşındaki A.Y.’nin intihara teşebbüs ederek Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının şoku atlatılmadan ikinci üzücü haber  Salamis Otel yanında atıl vaziyette bulunan Sea Side isimli otelden geldi. 
Mormenekşe’de sakin 81 yaşındaki Vural Çeliker, tedavi görmekte olduğu Gazimağusa Devlet Hastanesi Dahiliye servisinden kaçarak geldiği Sea Side Otel’in çatısından kendisini yaklaşık 30 mete boşluğa bırakarak canına kıydı.

Turistler buldu
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Vural Çeliker, Salamis Otel’de kalan turistler tarafından saat 17.00 sıralarında yerde hareketsiz bir vaziyette bulundu.
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından yapılan kontrolde Vural Çeliker’in hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Aracı da olay yerindeydi
Olayın ardından bölgeyi kordon altına alan Gazimağusa Polisi, Çeliker’in olay yerinde bulunan aracı içerisinde de detaylı bir inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çeliker’in cansız bedeni Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çeliker’e bugün otopsi yapılacağı öğrenildi.

30 metreden atladı
Polisten alınan bilgiye göre tedavi gördüğü Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden kaçtıktan sonra aracı ile olay yerine gelen 81 yaşındaki Vural Çeliker, atıl vaziyette bulunan “Sea Side” isimli otelin çatısına çıktıktan sonra yaklaşık 30 metre yüksekten garaş kısmına düştü. Çeliker olay yerinde yaşamını yitirdi.

Eşi hastanede aradı
Diyalog muhabirinin Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin güvenilir kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre saat 16.00 sıralarında eşinin tedavi gördüğü dahiliye servisine giden Sıkıda Çeliker, eşinin yatağını boş görünce hemşirelere durumu aktardı. Hemşireler tarafından kendisine eşinin kantinde olduğunun söylenmesinin ardından acılı eş, uzun süre hastanede kocasını arasa da bulamadı. Daha sonra eşinin cansız bedeninin bulunduğunu öğrenen acılı Sıdıka Çeliker adeta yıkıldı.

Hastane soruşturma başlattı
Gazimağusa Devlet Hastanesi yönetiminin, Vural Çeliker’in hastaneden kaçmasını polise bildirmeyen Dahiliye Servisi hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.  
Suriçi bölgesinde uzun yıllar Gazete Bayisi işleten ve herkes tarafından çok sevilen sayılan biri olan Çeliker’in ölümü köyü Mormenekşe ile tüm bölgede üzüntü yarattı. Çeliker’in bugün Mormenekşe’de defnedileceği öğrenildi.

Durumu kritik
Öte yandan Gazimağusa’yı üzen diğer haber de Tatlısu’dan geldi. Henüz 25 yaşında olan A.Y. isimli genç kendini asarak intihara teşebbüs etti. Ailesi tarafından son anda farkedilerek kurtarılan A.Y,, Tatlısu Sağlık Ocağı’na ait ambulansta önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yalçın, daha sonra Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri A.Y.’nin durumunun oldukça ciddi olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474