banner564

Esrar, silah ve mermi

Girne’de bir eve düzenlenen operasyon sonucunda biri kadın 4 kişi tutuklandı

Esrar, silah ve mermi
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri önceki gün Girne’de başarılı bir operasyona daha imza attı. Düzenlenen operasyonda 24 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, biri kurusıkı iki adet tabanca 285 mermi ele geçirildi. Suçla bağlantılı gözaltına alınan Bahadır Akkaya, Güler Pirbudak, Asım Özkayım, Mevlana Şems Çankaya dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis mahkemeye olayla ilgili verdiği şahadett, 30 Mayıs tarihinde Girne’de zanlılar Bahadır Akkaya ile Güler Pirbudak’ın beraber kaldıkları evde yapılan aramada hem silah hem de uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot ve plastik kart, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ele geçirildiğini söyledi. 

Cephanelik gibi ev…
Polis, ayrıca uyuşturucunun yanı sıra bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü,  56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi,  229 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 9 adet av tüfeği fişengi bulunduğunu açıkladı.
Yürütülen ileri soruşturmada zanlılar Pirbudak ile Akkaya’ya ait olan ve ofis olarak kullanılan yerde yapılan aramada ise 2 gram hintkeneviri bulunduğunu ve orada misafir olarak kalan Mevlana Şems Çankaya’nın da gözaltına alındığını belirtti. 

Uyuşturucuyu kimden aldıklarını söylediler…
Polis, zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın ifade vererek uyuşturucu maddeleri Nisan 2016 tarihinde Girne’de Asım Özkayım’dan 5 gram hintkeneviri ve 1 gram kokain miktarında aldıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. İtiraf üzerine devam eden operasyonda tutuklanan Özkayım’ın üzerinde de 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. 

Silahlar 2009’da getirilmiş…
Polis ayrıca zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın kaldığım evde bulunan kurusıkı silahın ise 2009 yılında ülkeye yasa dışı yollardan sokulduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve bulunması gereken kanıtlar olduğunu kaydeden polis, dört zanlının 3’er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Girne Kaza Mahkemesi, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473