banner564

9 Eylül’de neler oluyor?

Okul Aile Birliği Başkanı basın toplantısı düzenleyerek bazı iddialarda bulundu, görüşüne başvurulmak istenen müdür, tehdit yoluyla gazetecileri dışarı çıkarttı

9 Eylül’de neler oluyor?
banner598
Pelin YÜKSELAY
Başkent Lefkoşa’nın köklü eğitim kurumlarından 9 Eylül İlkokulu’nda son günlerde okul yönetimi ile bazı veliler arasında yaşanan park tartışması her geçen gün daha da büyüyor.
Okul Aile Birliği Başkanı Ali Kandulu, okulda yaşanılanlarla ilgili dün bir basın toplantısı yaptı, okulda yaşandığını savunduğu sorunlara dikkat çekti.
Basın mensuplarının, Ali Kandulu’nun iddiaları üzerine konu hakkında görüşüne başvurmak istediği 
Okul yönetiminden beklenmedik bir tepki geldi.
Gazetecilerin; olayların merkezinde bulunan okul müdürü ile görüşme girişimi, okulu terk etmemeleri durumunda polis çağrılacağı belirtilerek geri çevrildi.
Yaşanılan olay hakkında herhangi bir bilgi vermeyen, basın mensuplarını da okuldan ‘tehditle’ uzaklaştıran okul müdürünün cevap hakkı saklı kalmak kaydı ile Okul Aile Birliği Başkanı Ali Kandulu yaşanılanlar hakkında şu iddialarda bulundu:  

Okul yönetimi tüm velilere mektup gönderdi…
“6 Mayıs 2016 tarihli, müdür ile muavinlerin imzasını taşıyan ve velilere gönderilen mektupta, okul yönetimi beni keyfi davranışlarda bulunmakla suçluyor” diyen Kandulu, mektupta yazılanlara cevap vermenin en doğal hakkı olduğunu belirtti.
Ali Kandulu, okulda yapılması gereken öncelikli işlerin güvenlik ve ihtiyaçlı çocuklara yardım olduğunu dile getirerek, Müdürün park yapılmasında ısrar etmesini anlamadığını dile getirdi.

“Çin’den parkı hangi firma getirecek?”
Kandulu, Okul Aile Birliği toplantılarının ilkinde park projesinin konuşulmadığını, ikinci toplantıda da böyle bir projenin konuşulmadığını, 29.12.2015 tarihinde yapılan toplantıda aniden önlerinde park projesinin çıkartıldığını savundu.
Kandulu, 12.01.2016 tarihinde yapılan toplantıda konunun detaylı konuşulduğunu ve Müdürün Çin’den uygun koşullarda bir park bulduğunu ve özel bir şirketin bu parkı getireceğini söylediğini iddia etti. Kandulu okulun parktan daha öncelikli sorunları bulunduğunu bunlardan birisinin de güvenlik olduğunu belirterek, okul müdürü ile görüş ayrılığına düştüklerini anlattı. Müdürün ısrarla anlaştığı şirkete bu parkı getirteceğini söylemesi üzerine kendilerinin de buna itiraz ettiğini aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474