banner564

İlk sırada Bonzai

Başmüfettiş Kıltuğ, “Ülkemizde uyuşturucu kullanımı var ama korkutucu boyutta değil” dedi

İlk sırada Bonzai
banner598
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Başmüfettişi Tarkan Kızıltuğ, uyuşturucu konusunda ailelere büyük görevler düştüğünü ve gençleri bu tür madde kullanımından uzak tutmak için tüm ülke içinde birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.
Başmüfettiş Kızıltuğ, Radyo Güven’de yayınlanan Gündem Özel programında yaptığı açıklamada, KKTC’de bir havaalanı, iki liman ve her geçen gün artan sınır kapıları olduğunu ve bu nedenle uyuşturucu kullanımının yasalardaki eksiklik nedeniyle ülkede arttığını kaydetti.
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğü’nün bu tür giriş çıkışlarda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Kızıltuğ, “Özelikle müdürlüğümüze bağlı Köpek Eğitim Merkezi’mizde eğittiğimiz Narkotik Detektör köpeklerimiz sayesinde sınır kapılarından geçen şahıs ve arabalarda yapılan aramalarda kesin sonuca ulaşıyoruz” dedi.

“Tüm dünyanın ortak sorunu”
Kızıltuğ, uyuşturucu madde kullanımının tüm dünyada yaygınlaşmış bir sorun olduğunu, ancak KKTC’nin diğer ülkelere kıyasla çok çok aşağıda olduğunu söyledi. Kızıltuğ, “Ülkemizde uyuşturucu kullanımı var ama korkutucu boyutta değil. Tabi bunun ileri safhalara ulaşmasını önlemek için müdürlüğümüzle, toplumdaki bu konuda faaliyet gösteren paydaşlarımız birlikte çalışma yaparak önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kızıltuğ, yapılan operasyonlarda en fazla Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu maddenin yani halk arasında Bonzai olarak bilinen türün yaygın görüldüğünü kaydetti.

Güneyden gelen uyuşturucular…
Bu tür uyuşturucu maddelerin yapılan tespitler sonucu Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden ülkeye girdiğini ifade eden Kızıltuğ, bunun da yasal eksiklikten dolayı olduğunu söyledi.
Kızıltuğ, uyuşturucu madde kullanımının genelde merakla başladığını ve ilk kez denenen maddenin bile bağımlılık yapabildiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi’nin verilerine göre belirlenmiş üç tane uyuşturucu geçiş noktası bulunduğunu da anımsatan Kızıltuğ, KKTC’nin hatta Kıbrıs adasının bu rotada olmadığını kaydetti.

Rumlar işbirliğine yanaşmıyor…
Kıbrıs’a uyuşturucu maddenin girişinin engellenmesi konusunda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’yle işbirliği yapılması için girişimler olduğunu belirten Kızıltuğ, “Ama Rumlar bizimle işbirliğine yanaşmıyor. Bu konuda bizim tespitlerimizle ilgili ara bölgedeki irtibat ofisine yazılarımız oluyor, ancak bize herhangi bir geri dönüşüm olmuyor” dedi.
Kızıltuğ, uyuşturucuyla mücadelede sadece polisin aldığı tedbirlerle olmayacağını toplumdaki herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesiyle olabileceğini vurgulayarak, “Bu küçük ülkeyi daha güzel daha yaşanabilir hale hep birlikte getirebiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473