banner564

“İmzam taklit edilmiş”

“Girmediğim ameliyatlara tibeksle silinip ismim yazılmış” diyen Rasıha Serdaroğlu, Ada Hospital’de yasadışı bir uygulama yapmadığını söyledi

“İmzam taklit edilmiş”
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen yasa dışı kürtaj davasında dün anestezi uzmanı Rasıha Serdaroğlu’nun dinledi. Yeminsiz ifade verip kendini savunan sanık Serdaroğlu, Ada Hospital’de gerçekleşen yasa dışı kürtaj davalarına katılmadığını ileri sürdü. “Girmediğim ameliyatlara tibeksle silinip ismim yazılmış” diyen Rasıha Serdaroğlu, imzasının da taklit edildiğini söyledi.
Mahkemede ifade veren Doktor Rasiha Serdaroğlu, Ada Hospital’in açılmasına kısa bir süre kala, Anastezi Uzmanı Doktoru olarak kendisini istedikleri için ihtiyaç olduğu zaman hastaneye gittiğini belirtti. 
Sanık, “Sadece çağrıldığım zaman gidiyordum. Hastanede bir odam bile yoktu, 2015 yılında Oktay beyde narkoz işine o hastanede başladı. Hastanede meydana gelen düzensizlik beni her zaman rahatsız etti. Hiçbir şey düzende değildi, ameliyata çağrıldığım günler vardı, başka bir hemşire diğerinden habersiz beni arar iptal edildiğini söyler kapatırdı. Çalıştığım tüm hastanelerde anestezi forumlarım tamdı, Ada Hospital’e verdiğim halde, forumlarımı tamamlamadılar. Bu düzensizlik üzerine ben Fahri Bey, Mehmet Ali bey ve Verda hanıma rahatsızlığımı anlatıp, ismimi internet sitesinden kaldırılmalarını istedim” dedi. 

“Ameliyat sırasında tutuklandım…”
Girdiği hiçbir ameliyatta hastalara enjektör verip müdahalede bulunmadığını belirten Serdaroğlu, itham edildiği suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Serdaroğlu, 26 Şubat tarihinde özel bir klinikte ameliyatta olduğu esnada tutuklandığını yaşadığı travma nedeniyle 10 gün yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı. 
Serdaroğlu, “Ameliyat kayıt defterine tutuklandıktan sonra baktım ve ben şok yaşadım. Girmediğim ameliyatlara tibeksle silinip ismim yazılmış, başka bir defterde benim imzam taklit edilmiş. Ameliyat defterlerinde ismim yazıldığı tarihlerin çoğunda ben yurt dışındaydım. Yurt dışı bilgilerim polise verildi” dedi. 
Serdaroğlu’nun dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı Fatma Şenol davayı 2 Şubat tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473