banner564

Sporda devrim

Başbakan Hüseyin Özgürgün önceki gece katıldığı televizyon programında spora yönelik projelerini aktardı

Sporda devrim
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün BRT’de katıldığı bir programda çok önemli açıklamalarda bulunarak ülke sporu için büyük adımlar atılacağının müjdesini verdi.

Takımlar maç yapabilir
Türkiye Futbol Federasyonu ile KKTC Futbol Federasyonu arasında çok iyi bir ilişki olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, KKTC’deki bazı takımların Türkiye’de maç yapmasının sağlanabileceğini, hakemlerin maçları yönetebileceğini kaydetti. Özgürgün, “Futbol federasyonu bu konuda yardım isterse memnuniyetle ederiz” dedi. 

10-15 çim saha için talep gelirse yaparız
Su sorunun halledilmesi ile KKTC’de daha önce sorun olan çim saha yapımının artık sorun olmaktan çıktığını kaydeden Başbakan Özgürgün, 10-15 futbol sahası yapımı için futbol federasyonundan teklif gelmesi halinde yer konusunda yardımcı olacağını söyledi. 

Rumların tutumu değişmedi
Kıbrıslı Türk futbolcuların yurt dışına açılması ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Başbakan Özgürgün, FIFA’nın önerisi ile Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu bu konuda çalışıldığını ancak Rumların tutumu yüzünden bunun başarılamadığını kaydetti.
Başbakan Özgürgün, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun işbirliği ile bu sorunu aşabilir. Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ile bu aşılmaya çalışıldı, FIFA’nın önerisi ile ama Rumların her zamanki tavrı ile işler tıkandı. Türkiye buradaki tek çıkış görünüyor. Ama yıllardır Türkiye’den bir takımın bile maç yapamadığı gerçeği de var. 
Sıkıntı FIFA’nın veya UEFA’nın ceza yazması noktasında. Buradaki olaya paranın ötesinde bakmak gerekir. Halkın büyük bir Türkiye sevgisi var. Bu Cenevre görüşmelerinde de net ortaya çıktı. Halkın yüzde 80’i Türkiye’nin garantisi olmazsa olmaz görüyor. O zaman Türkiye üzerinden bu açılımların yapılması en doğrusu” dedi.

Erdoğan ve Yıldırım ile açılım için görüşme
Cenevre’den sonra Rumlarla bir ilerlemenin sağlanamayacağının belli olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk futbolunun açılımı için Türkye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme yapmayı planladığını söyledi. 

Koordinasyon ofisi ile transfer daha kolay olacak
Koordinasyon ofisinin kurulması ile ilgili soruları da yanıtlayan Başbakan Özgürgün, kendisinden talep edilmesi durumunda seve seve yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti. 
Spor ile ilgli iki ülke arasında uluslararası bir anlaşma imzalanması için Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile görüştüğünü kaydeden Başbakan Özgürgün, yapılacak anlaşma ile kulüpler arası trasferin daha kolay yapılabileceğini ifade etti. 



Altyapılara 27,5 milyon lira
Spor kulüplerinin alt yapılarının geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi ve bu konuda neler yaptıklarını anlattı. 
Başbakan Özgürgün “Altyapı için yaklaşık 27 buçuk milyon bütçe ayırdık. Bu rakam sporumuza büyük bir gelişim sağlayacak” dedi.  

Sponsorluk yasası yeteri kadar anlaşılamadı
Sponsorluk yasası ile ilgili spor klüpleri başkanlarının kendisine yönlendirdiği soruları da yanıtlayan Başbakan Özgürgün, sponsorluk ile ilgli yapılan yasanın yeteri kadar anlaşılmadığını söyledi. Başbakan Özgürgün “Firmalar televizyon veya gazete reklamına para ayırmayı tercih ediyor çünkü kulüplere ayrılanın getirisi televizyon ve gazeteden daha düşük kalıyor. Maliye Bakanlığı ile bu konuda görüşüyoruz. Çünkü maliye de gelirlerinin düşmesi anlamında bu konuda bir düzenlemeyi sıkıntılı görüyor. Bu dönemde bununla ilgileneceğim sözünü veriyorum ama biraz zaman alacak” dedi. 

Spor federasyonlarına müjde
Başbakan Hüseyin Özgürgün önceki akşam katıldığı televizyon programında 2017 yılı ile ilgili Spor federasyonlarına yapılacak katkıların iki katına çıkarılacağı müjdesini verdi.
Devlet tarafından spor federasyonlarına geçtiğimiz yıl verilen “Federasyonlara katkı kalemi”nin bu yıl 3 milyon liraya yükseltildiğini açıkladı.

Esentepe Spor Salonu tamamlanacak
Başbakan Hüseyin Özgürgün 2017 yılı içerisinde yarın kalan Esentepe Spor Salonu’nun tamamlanacağını, belirterek proje bedelinin ise 1 milyon lira olduğunu kaydetti.

Akdoğan Özgürlük ve Salih Miroğlu antrenman sahası sentetik olacak
Başbakan Hüseyin Özgürgün 2017 yılı projeleri arasında Akdoğan Özgürlük Stadı’nın zeminin sentetik zemine dönüştürülmesinin yer aldığını belirterek Girne takımlarının antrenman sahası sorununu çözecek Salih Miroğlu antrenman sahasının da sentetik olacağını kaydetti.

Güzelyurt ve Girne’ye uzay çatı
Başbakan Hüseyin Özgürgün ışıklandırmaları tamamlanan Güzelyurt Üner Berkalp ve Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nın da tribünlerinin uzay çatı olarak yenileneceğini açıkladı.
Özgürgün İskele Cumhuriyet Stadı’nın da 2017 yılı içerisinde ışıklandırılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473