banner564

İnsan tacirliğini  meslek edinmiş

Ülkeye öğrenci olarak gelen 4 kişiyi güneye kaçırmaya çalışan Hüseyin Erseyis’in telefonunda bu işi nasıl yaptığına dair bilgiler bulundu

İnsan tacirliğini  meslek edinmiş
banner598

 Suna ERDEN

Öğrenci vizesiyle Kuzey Kıbrıs’a gelip, yasa dışı bir şekilde güneye geçmeyi amaçlayan Kıngsley Enow Besone, Madeleıne Jeanne Ebelle Koko, Shella Nakah Penn, Muhammad Zahid ile onlara yardım etmek için anlaşma yapan Hüseyin Erseyis, Ahmad Nawaz ve Alkan Canit hakkındaki soruşturma sürüyor.
Polis, Hüseyin Erseyis’in telefonunda insanları Güney Kıbrıs’a nasıl geçirdiğine dair bilgiler tespit etti.
Ahmad Nawaz’ın ise telefonundaki bilgileri sildiği, uzmanların bu verileri geri getirmeye çalıştığı açıklandı. 
Haklarındaki soruşturma süren 7 zanlı dün ek süre talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

Gizli bilgiler ele geçirildi
Soruşturmayı yapan polis, 1 Ekim 2019 tarihinde saat 20.30’da Ercan Havaalanı’nın karşısındaki yarım inşaatta zanlı Hüseyin Erseyis ile Ahmad Nawaz’ın, KKTC’ye öğrenci statüsünde gelen Kıngsley Enow Besone, Madeleıne Jeanne Ebelle Koko, Shella Nakah Penn ve Muhammad Zahid’i yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçirmeye çalıştıklarını söyledi. 
Polis, olayla ilgili aranan Alkan Canit’in de tutuklandığını ve gönüllü ifade verdiğini belirtti. Zanlı Hüseyin Erseyis’in cep telefonunda Whatsapp’tan insanları Güney Kıbrıs’a nasıl geçirdiklerine dair bilgiler tespit edildiğini kaydeden polis, Ahmad Nawaz’ın telefonundan sildiği bilgilerin de geri döndürülmeye çalışıldığını aktardı. 
Polis, zanlı Hüseyin Erseyis, Ahmad Nawaz’ın ikinci birer gönüllü ifade verip, suçlamaları kabul ettiklerini söyledi. Polis, aranan 3 şahıs olduğunu belirtip, zanlıların 4 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474